BiblioLab BiblioLab

Si t'agrada la robòtica, l'astronomia o vols aprendre a fer un fotollibre, participa a les activitats BiblioLab que trobaràs a les biblioteques. Volem que tu siguis el protagonista de la biblioteca i facis les teves pròpies creacions artístiques, literàries, tecnològiques o científiques.

Amb el BiblioLab, entre tots fabriquem coneixement d'una manera creativa.

 

Altres programes a les biblioteques Altres programes a les biblioteques

Una de les primeres activitats dels Bibliolabs va ser l'anomenda del Planeta Mòbil. Mira aquest vídeo que ens mostra la seva arribada a la Biblioteca Central de Cerdanyola. 

A més de les activitats del Bibliolab des de fa un temps hi ha projectes que apleguen activitats molt interessants a moltes de les biblioteques de la xarxa. Es tracta de:

De l'hort a la biblioteca

Cuines del món

Parcs i biblioteques... naturalment!

 

Et mostrem un vídeo que t'explica un dels programes; concretament pots veure un resum d'una de les sessions de Cuines del Món:

 

Finalment et parlarem de dues experiències més que ja tenen una certat tradició. Es tracta d'una banda del Laboratori de Lletres i Imatges de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers que va ajudar a impulsar els Laboratoris Familiars de la Lectura i d'altre del projecte Livinlab de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Mira l'activitat jo soc la meva care del living lap

 Mdocuments relacionats amb els experiments científics, parlem de robots, de les teories evolucionistes de Darwin, aprofitant per fer una mirara enrera a la prehistòria. També tenen el seu espai alguns dels científics més destacats de la història de la ciència.ira l'especial de la ciència

Què t'agrada fer? Potser t'agraden els números, o resoldre fórmules, o potser fer experiments... Aquí trobaràs un munt d'idees per aprendre i ser un gran científic! Mira la guia de lectura : Aprendre Ciència és divertit

 

Activitats destacades Activitats destacades

 • 28/10/2017 a les 10.30 h.
  Biblioteca Elisenda de Montcada i Reixac
  Introducció al món de la robòtica, fonaments de disseny 3D, electrònica i programació.
 • 27/10/2017 a les 17.30 h.
  Biblioteca de Bigues i Riells
  S’investiga la possibilitat d’establir la identitat d’una persona mitjançant les seves empremtes digitals. A càrrec...
 • 20/10/2017 a les 18'30h
  Biblioteca Volpelleres - Miquel Batllori
  Introducció al món de la robòtica, fonaments de disseny 3D, electrònica i programació. Objectiu: Construir un robot