Setmana de la Ciència 2015 Setmana de la Ciència 2015

Con pots veure a la imatge, l'edició de l'any passat de la Setmana de la Ciència va ser la vintena que se celebrava.

 

Fem un repàs als temes i motivacions de les últimes edicions. Durant els últims anys, a Gènius s'han recollit alguns dels temes que es treballaven a les edicions corresponents de la Setmana de la Ciència, has de saber que cada any es trien uns temes centrals.

Any 2015 : En aquesta ocasió els temes van ser la llum i els sòls i la biotecnologia, ja que 2015 és any internacional d'aquestes dues disciplines. 

Al sabies que... es va fer un article sobre l'Any Internacional de la Llum, a més es va parlar de la vida d'un gran inventor relacionat amb la llum: Thomas Edison i algunes dades curioses sobre les bombetes.

 

L'edició anterior de la Setmana de la Ciència va tractar entre d'altres els temes de la cristal·lografia i la biotecnologia, ja que 2014 és any internacional d'aquestes dues disciplines.Al sabies que trobaràs més informació sobre la cristal·lografia. També varen tractar detalls sobre una dona científica molt important: Rosalind Franklin i unes curiositats molt interessants sobre la similitud entre la Kriptonita de ficció i la Jadarita, mineral descobert no fa gaire temps.

 

Any 2013 : Aquest any Setmana de la Ciència es va dedicar a l'estadística, l'aigua i a Albert Einstein perquè durant el 2013 es va celebrar l'Any Internacional de l'Estadística, l'Any Internacional de la Cooperació en l'Esfera de l'Aigua i la commemoració del 90è aniversari de la visita d'Albert Einstein a Catalunya.

D'aquesta manera pots veure l'especial de l'aigua i diferents articles sobre Einstein : un sobre la seva equació més coneguda i un altre sobre la seva vida.

Els temes centrals van ser l'energia sostenible, la neurociència i l'envelliment actiu amb motiu de la celebració, al 2012, de l'Any Internacional de l'Energia Sostenible per a Tothom, l'Any Europeu per a l'Envelliment Actiu i l'Any de la Neurociència. Mira l'especial d'energies renovables que varem fer per a l'ocasió.

 

Vés a l'apartat de la setmana de la ciència actual

Vés a l'especial de la ciència