Fons especial

Comicteca

Al primer pis de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, podeu trobar la Comicteca, tota una secció especialment dedicada als còmics, doncs des de l'obertura de l'equipament, l'any 2003, es va decidir potenciar aquesta forma de narració, sovint considerada de "segona classe".

Actualment, comptem amb un fons de més de dos mil documents on podeu trobar tot tipus de còmics: des dels últimes col·leccions de manga (còmic japonès) fins als clàssics espanyols com El Capitán Trueno o El Príncipe Valiente, passant per còmics de super-herois, tires còmics, novel·les gràfiques.

Tots els còmics estan identificats amb un pictograma segons la procedència del seu autor. Hi ha quatre grans branques: còmic americà, còmic europeu, còmic hispanoamericà i còmic japonès.

Els llibres que tracten sobre els còmics s'han agrupat per matèries i també porten el seu pictograma corresponent. Actualment podeu trobar llibres sobre història dels còmics, teoria, tècniques, diccionaris i d'humorisme gràfic.

A la Sala Infantil també podeu trobar tot un seguit de còmics adreçats a un públic infantil i juvenil. En aquest cas els còmics estan endreçat segons el personatge protagonista (p.e. Tintín, Astèrix, Mortadelo y Filemón,etc.) i també hi ha un racó especial amb les col·leccions més actuals de manga, el còmic japonès.

Per últim, destacar que dintre el fons general de còmic, la Biblioteca dedica una especial atenció als còmics escrits i dibuixats per dones.

Temes: Còmics
Etiquetes: novel·la gràfica