Guia de lectura

Totes iguals, Tots iguals!

Totes iguals, Tots iguals!

El 8 de març celebrem el Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora. Aprofitem aquest dia per reclamar i celebrar la igualtat d'homes i dones en tots els aspectes de la vida: a casa, a l'escola, a la feina...

Des del portal Gènius, nosaltres volem celebrar-ho... llegint!

I per fer-ho, hem triat una bona pila de llibres que destaquen perquè tracten homes i dones com a iguals.

Trobareu moltes històries on  les nenes, les noies, les mares, les àvies, les amigues... les DONES, són les protagonistes. Però també hi trobareu d'altres on els protagonistes són nois, nens o homes a qui també els afecta la discriminació per qüestions de gènere, és a dir, pel fet que són nens, nois i homes.

Hem organitzat els llibres en quatre apartats.

A "Família" trobareu llibres que parlen de pares i mares i fills i filles, i tot el que passa entre elles i ells, gairebé sempre dins de les parets de casa.

A "Amics" trobareu llibres que parlen d'amistat, de companys d'escola, d'aventures de vacances...

A "Al món" trobareu les aventures que van més enllà de casa, barri, i escola... on els protagonistes han de sortir i enfrontar-se a adversitats reals i imaginàries.

A "Coneixements" trobareu llibres on informar-vos sobre la igualtat de gènere i el paper de les dones a la història, a més d'alguns contes sobre dones que han fet història.

Però, per sobre de tot això, el que trobareu són llibres que esperem que us agradin i us engresquin. Que vagi de gust!

Accés a la guia en pdf

Data de creació: 02/03/2015

Última actualització: 10/04/2015

Família. Contes a partir dels 10 anys.


 Matilda
Matilda
Dahl, Roald  
Barcelona : Empúries, 2006

La Matilda és una nena llesta i espavilada i... alguna cosa més! Utilitzarà totes les seves habilitats en un pla contra l'odiosa Trunchbull, la directora de l'escola.

 Anastasia Krupnik
Anastasia Krupnik
Lowry, Lois  
Madrid : Espasa Calpe, 2009

La família Krupnik... quina una! Un pare poeta, una mare artista, un germà superdotat... i l'Anastàsia, amb els problemes d'una noia de 13 anys. 

 El Meu germà el geni
El Meu germà el geni
Muñoz Avia, Rodrigo  
Barcelona : Edebé, 2010

"Em dic Lola, tinc deu anys i m'agrada el futbol." I el Gracián, el seu germà, és un geni del piano. Un dia, les habilitats dels dos germans entraran en conflicte, i la família haurà de decidir què fer.

 Konrad o El niño que salió de una lata de conservas
Konrad o El niño que salió de una lata de conservas
Nöstlinger, Christine  
Madrid : Alfaguara, 2001

Konrad és un nen inicialment perfecte, però haurà de desaprendre coses per ser un nen de debò, que canta, que s'emociona...

 Mussa, el fill de Barba-rossa
Mussa, el fill de Barba-rossa
Pla, Joan  
Barcelona : Baula, 2005

En Mussa hauria de convertir-se en un pirata ben ferotge, igual que el seu pare, però a ell el que li agrada és llegir, i voldria arribar a ser un gran escriptor de contes.

Torna a l'inici