Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

Personatge Personatge

Mireia Belmonte
Mireia Belmonte

Recollint una medalla després d'una prova

Mitjana (0 Vots)

Neix a Badalona de l'any 1990. Comença a nedar amb 5 anys al club de la seva ciutat. Amb onze anys guanyava les curses de diverses distàncies al Campionat d'Espanya i feia les millors marques entre les nenes de la seva edat.

Quan a l'estiu següent a un altre campionat guanya a algunes competidores més grans passa a estar controlada per la federació i entrena al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès tot pertanyent al Club Natació de L'Hospitalet. Al llarg de la seva trajectòria esportiva encara hi ha un parell de canvis més d'equip per passar entre d'altres pel Club Natació Sabadell.

Amb quinze anys debuta internacionalment en categoria junior però a la vegada es presenta amb la resta de nedadores de totes les edats a nivell nacional, obté bons resultats.

Ja a l'any 2006 dos títols mundials en categoria junior, i dos d'Espanya a nivell absolut fan que sigui convocada per primer cop per la selecció per un campionat que se celebrarà a Hongria.

A partir d'aquest moment comença a guanyar diverses carreres en moltes categories de piscina curta i a establir alguns rècords mundials , però els resultats que tindran més importància i transcendència són els que obté en tot tipus de competició de piscina de 50 metres.

A Kazan arribarà després de participar en dos mundials i dos Jocs Olímpics. La millora de resultats és molt gran ja que després del lògic discret paper de l'any 2008  a Pekín (era molt jove), arriba un quart lloc al mundial de 2011, les medalles de Londres 2012 (primera dona nedadora en aconseguir-les a Catalunya) i les de 2013 a casa, a Barcelona.

La seva joventut fa pensar que és una esportista amb un marge de millora molt gran.  Aconseguirà molts èxits en el futur fruit del seu esforç.

Font d'informació: Web de Mireia Belmonte