Gelat de xocolata Gelat de xocolata

 

El gelat és el rei de les postres a l'estiu, perquè és ideal contra la calor i la set. A més, és boníssim!!

L'origen dels gelats és incert, però sí que sabem que les civilitzacions antigues ja menjaven una espècie de "gelats". Sabeu que els xinesos, els grecs i els romans feien begudes amb neu que guardaven amb molta cura en pous?

Aquí a casa nostra, el gelat ha evolucionat i ha passat d'elaborar-se bàsicament amb fruita acompanyat de petites quantitats de derivats lactis, a tenir la llet i la crema de llet com a components principals.

Voleu estar fresquets aquest estiu? Seguiu aquestes instruccions i sorpreneu els vostres amics amb un bon gelat de xocolata fet per vosaltres!

 

 

Mireu què fàcil és!!

Ingredients:

- 225 grams de xocolata (rajola) per desfer
- 1/2 litre de llet
- 3 ous batuts
- 200 grams de sucre
- 1/2 litre de crema de llet
- 1 cullerada sopera de vainilla
- 1/8 cullerada petita de sal

 

1. Trossegeu la xocolata, poseu-la en un cassó al foc a bullir juntament amb la llet i coeu-la fins que quedi ben desfeta i fina.

IMPORTANT: Per a fer aquest pas, demaneu ajuda a un adult.

 
2. En un altre recipient, bateu els ous i aneu afegint-hi el sucre.
 


3. Incorporeu gradualment en aquest recipient on teniu els ous i el sucre, la crema de llet, la vainilla i la sal.
 

 


4. Afegiu la xocolata que ja teniu dissolta del tot a l'altre cassó i barregeu les dues masses. Poseu la massa resultant a gelar.
 

 

5. Treieu el gelat del congelador un quart d'hora abans de servir-lo per a què resulti més cremós.


Ja teniu el vostre gelat de xocolata fet!

Bon profit!

Torna a l'especial estiu►