Exposicions a les biblioteques

Durant tot l'any es programen exposicions sobre temes d'interès (actualitat, educatius, aficions...) que itineren per les biblioteques. Es vol despertar la curiositat dels nens  per aquests temes dels quals les biblioteques posseeixen informació dintre de les seves col·leccions.

La majoria estan produïdes en col·laboració amb altres organismes o entitats, i algunes estan cedides per institucions. Sovint s'acompanyen de mostres bibliogràfiques i guies de lectura.

Durant aquest any 2017 podràs trobar 7 exposicions diferents adreçades al públic infantil.

 

Abracadabra pota de cabra!, és en paraules dels seus autors (el Consell Català del Llibre infantil i Juvenil de Catalunya -CLIJCAt-) una exposició que destaca una selecció de llibres, agrupats per temàtiques i centres d’interès, que parlen de la màgia, dels mags, dels bruixots i de les coses que els envolten. 

 

 

 

La guia secreta de Harry Potter  / el Cronista de Salem

Les bruixes / Roald Dahl

Ot, el bruixot / Picanyol

La Palma una bruixa escabellada / Lola Casas

Tina Superbruixa al Castell de Dràcula / Knister


 

La carbassa, la poma i el pèsol es relacionen amb protagonistes joves de relats populars (la Ventafocs, la Blancaneu i la Princesa del pèsol) Es tracta de tres noies que són joves i han de sortir de casa. Els tres vegetals escollits tenen un siginificat simbòlic molt important dintre de les rondalles on apareixen.

 

 

 

Blancaneu / Nicoletta Codignola

Blancaneu / Grimm

La princesa i el pèsol / Andersen

La ventafocs / Perrault

La ventafocs / Meritxell Martí 


 

La Convenció sobre els drets de l’infant, és el tractat de drets humans més ratificat i el primer instrument internacional que reconeix els infants com a agents socials i com a titulars actius dels seus propis drets. Aquesta exposició és l’excusa per poder iniciar-se i aprofundir en els drets dels infants i una base des d’on poder treballar aspectes tant importants i vitals com el dret a l’educació, a la llibertat d’expressió i el dret al joc o a la salut, entre d’altres.

 

 

Drets humans al carrer  

L'Elmer l'elefant de colors / David MacKee

La capsa màgica  / Teresa Sabaté

El zoo de Pitus / Sebastià Sorribes

Vet aquí els nostres drets 


 

Éssers diminuts fabulosos és una exposició on es representen follets, dimonis, minairós, la petita dama... personatges de narracions orals de la tradició catalana. Sabrem on trobar-los i coneixerem alguns relats on es relacionen amb els humans. 

 

 



Els Grimm a la catalana és un material de suport que consta de les lletres que formen el cognom d'aquests famosos autors fetes de cartró i en mides molt grans. Serveixen com recolçament a totes les activitats que es puguin fer al voltant de la figura d'aquests personatges.

 

 

La caputxeta vermella

Els contes més bonics dels Germans Grimm

El flautista de Hamelin

Hansel y Gretel

El Sastre valent


 

Pessigolles, catàleg d'emocions i sentiments. La paraula pessigolles engloba una bona colla de sensacions al seu interior i es pot escampar per diverses parts del cos per això forma part del títol d’una exposició que vol mostrar, en forma de catàleg, les emocions i els sentiments més comuns entre les persones: alegria, por, ràbia, neguit... i la manera com es reflecteixen en un seguit de contes i novel·les per a infants i joves. 

 

 

Així és el meu cor  / Jo Witek

El buit / Anna Llenas

Calma / Carol Thompsom

Les meves petites alegries / Jo Witek

El Monstre de colors  / Anna Llenas


 

S'ha escrit un crim és una exposició feta pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT). Quan S’ESCRIU UN CRIM, diuen, no sempre s’arriba a resoldre tot. Així per trobar els culpables, necessitem detectius, que ens ajudin a resoldre casos de robatoris, desaparicions o assassinats.

 

 

A on es troba el pastís? / Thé Tjong-Khing

L'esfinx de Hyde Park! / Alessandro Gatti

La pilota robada  / Joan Portell Rifà

Sala de conflictes / Jordi Sierra i Fabra

Les vocals desaparegudes / Jordi Cervera

Vés a inici de Gènius