Gènius - Biblioteca Virtual

Totes les recomanacions

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • Els nostres conflictes de cada dia : manual pràctic per a la gestió familiar diària

  Els Nostres conflictes de cada dia : manual pràctic per a la gestió familiar diària

  Tolosa, M. Helena

  Barcelona : Ediciones del Serbal, 2016

  Es tracta d’un llibre que aporta com la mateixa autora diu, ingredients per fer les nostres pròpies receptes i per gestionar les relacions del dia a dia amb els nostres fills.

  És un manual. Un manual molt pràctic. Un manual dʼingredients, que cal seguir pas a pas per assolir amb èxit el producte final. Amb la descripció dels ingredients que cal considerar, i que podeu combinar al vostre gust segons el resultat final que desitgeu. Un manual que ens pot obrir camins, donar idees i facilitar el dia a dia amb els fills.

  “Els conflictes en el si de la família sorgeixen cada dia. Alguns són constants, altres esporàdics. Dormir, menjar, els deures, lʼescola, els amics, la televisió, les rebequeries, lʼhora de tornada, baralles entre germans... Tot sʼha de negociar? Com? Premiar? Castigar? Cal donar explicacions per a tot?”

  En ell es barreja lʼexperiència educativa, lʼexperiència de mare i lʼexperiència en el món de la psicopedagogia de la seva autora.

  M. Helena Tolosa Costa ha treballat en diferents centres dʼeducació com a docent i logopeda. Fa anys que treballa com a psicopedagoga en actiu en el camp de les escoles de pares i mares, lʼassessorament familiar, personal i dʼadolescents, la formació per a docents i la impartició de tallers als centres educatius en diferents àrees (orientació vocacional i personal, resolució de conflictes, comunicació, gestió emocional, autoconeixement, etc.). 

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga Pato Núñez. Bib. Ramon Fernández Jurado. de Castelldefels.

  27/06/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El ratolí i l'arc de Sant Martí

  El Ratolí i l'arc de Sant Martí

  Horácek, Petr

  Barcelona : Joventut, 2014

  Al ratolí li agrada descobrir l’entorn on viu: rosegar el blat, jugar amb les fulles seques de la tardor, fer cruixir la gebrada amb els seus peuets... l’ única cosa que no li agrada massa és la pluja. Corre! Corre! Amaga’t ratolinet. Però fins i tot allò que ens agrada menys té la seva part bonica!

  Un llibre de cartró amb detalls per remenar i jugar, com el disc de la darrera pàgina, que agradarà als més petits de la casa, amb una història tendra de descoberta de l’entorn amb un protagonista a mida quasi real i unes il·lustracions senzilles i molt vives de colors. 

  En la mateixa línia i del mateix autor també podem llegir On vius, cargol?

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. la Roca del Vallès.

  22/06/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Gens ni mica brutes

  Gens ni mica brutes

  Olten, Wanja

  Barcelona : Takatuka, 2010

  En aquesta història, la seva protagonista, una nena rebel que ens recorda una mica a Pippi Langstrump es pregunta per què cal rentar-re les mans si ella no les porta brutes. Malgrat hagi acaronat als conills o jugat a la riera les seves mans no es veuen gens ni mica brutes, per això ella creu que només s’han de rentar quan les portes brutes de debò. La seva mare, però, té una visió ben diferent, insisteix i li explica històries d’unes bestioletes, els microbis, que es passegen per les mans i ens poder fer caure malalts, i és clar, fins i tot podríem acabar a l’hospital… Creus que la nena se les acabarà rentant?

  Un conte molt divertit sobre les divergències entre el món dels adults i el dels infants en el tema de la higiene.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Pilar Galve Piñana. Bib. Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú

  15/06/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El petit llibre de les fruites

  El Petit llibre de les fruites

  Choux, Nathalie

  Barcelona : Estrella Polar, 2016

  El petit no coneix més fruita que el plàtan o la poma? Quan acabi el conte, haureu d'anar corrents a la fruiteria del barri. Jugar amb el menjar, si és a partir d'un llibre, està bé. 

  Amb aquest conte, de pàgines gruixudes i dibuixos senzills, els més petits de la casa podran descobrir el color de diferents fruites com ara el raïm, el gerd, la cirera, el kiwi... i jugar a descobrir com es veu un préssec per dins.

  Un llibre que obre les portes a una alimentació sana i saludable.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez. Bib Can Baratau de Tiana.

  30/05/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • L'art d'educar amb amor

  L'Art d'educar amb amor

  Caparrós, Xavier

  Lleida : Pagès, 2016

  Aquest llibre està escrit des del cor, és un viatge fascinant que explora l’univers dels infants i dels qui tenim la responsabilitat i la joia d’acompanyar-los. Una obra excepcional que ens proposa una reflexió profunda de com eduquem, on som i on volem anar. Adreçat als pares, a docents i a qualsevol persona interessada en l’ésser humà, la formació i l’educació, té l’objectiu de contribuir a formar persones satisfetes i creatives que afavoreixin la llibertat i la dignitat individual i col·lectiva. 

  Amb un llenguatge clar, directe i estimulant ens ofereix eines i alternatives concretes per crear vides on l’amor, l’alegria, la sensibilitat i la tendresa en siguin els protagonistes. Atès que educar i estimar també són arts que requereixen una decisió i un aprenentatge constant, són els mateixos infants qui ens regalen un munt de propostes i ens conviden a dur-les a la pràctica. Tot plegat, un repte d’amor extraordinari!

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  29/05/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Shhh! Tenim un pla

  Shhh! : Tenim un pla

  Haughton, Chris

  Santander : Milrazones, 2014

  Tant de petits com de grans fem plans amb els amics. Ens agrada!. En aquesta història 4 amics es reuneixen per anar a caçar i... tenen un pla! però el més petit de tots, amb molta simpatia, enjogassat i sense adonar-se’n, despistat i fet a la seva, ho esguerra tot uns quants cops.

  Però qui diu que als petits no se’ls ha d’escoltar? Qui pensa que per ser petits no tenen bones idees? O casi... i si no llegiu aquesta senzilla història, amb unes il·lustracions molt planes i expressives, on s’imposen els gestos i les mirades, i que amb un humor delicat i càlidament absurd, ens farà entendre que també els més petits tenen les seves opinions i estratègies.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Biblioteca La Roca del Vallès.

  31/05/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El secreto

  El Secreto

  Battut, Éric

  [Madrid] : Kókinos, 2005

  Un ratolí es troba una poma i l'enterra per amagar-la. Diferents animals del bosc, com un esquirol, un ocell o una tortuga, li preguntaran què ha amagat, però el ratolí no ho vol dir perquè és el seu secret...Però, a vegades, guardar bé un secret és molt difícil...

  Una història senzilla i divertida que agradarà molt als més petits, perquè ells ja coneixen el secret des del principi i a mida que avancen les imatges veuran com aquest es va descobrint.

  El valor d’aquest conte també resideix en les seves il·lustracions que aconsegueixen cridar constantment l'atenció dels nens i nenes. Éric Battut utilitza el blanc com a fons i això fa que els infants es fixin principalment en els personatges que van apareixent a la part inferior .A més, també juga amb el text ja que utilitza diferents tipografies i colors.

  I per acabar us diré un petit secret, a les biblioteques trobareu més contes amb el petit ratolí com a protagonista com La broma, La avellana o ¿Quieres jugar conmigo?

  Adequat de 3 a 6 anys.

  recomanat per Encarna Trassierra Coca. Bib. Joan Margarit de Sant Just Desvern.

  28/04/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Qui va a la neu?

  Qui va a la neu?

  Genechten, Guido van

  [Barcelona] : Baula, 2014

  Els animalons decideixen anar a la neu, i per descobrir quina d'elles és la que farà el viatge, portaran un element identificatiu (una bufanda, un trineu...).

  Les il·lustracions d'aquest llibre permeten a l'infant fixar-se en petits detalls, identificar elements que coneixen (ulleres,maletes...) i jugar a endevinar quin animal està fent allò que se li pregunta en el text.

  L'edició d'aquest llibre està pensada perquè el puguin manipular els més petits, ja que les pàgines són de cartró.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez. Bib Can Baratau de Tiana.

  28/04/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Neuroeducación para padres : educa a tus hijos con la ayuda de las neurociencias

  Neuroeducación para padres : educa a tus hijos con la ayuda de las neurociencias

  Rodríguez, Nora

  Barcelona [etc.] : Ediciones B, 2016

  Aquest és un llibre fonamental per entendre com funciona el cervell dels infants. Tant si sou mare, pare, mestre o un altre tipus d'educador infantil aquest llibre us ajudarà a comprendre com aprenen els nens i nenes. Deixant de banda les velles idees educatives que fins avui només han valorat un únic tipus d'intel·ligència.

  Com a pare, és un llibre que et farà pensar i reflexionar sobre la forma d’ajudar als teus fills a ser feliços amb el que tenen i amb el que aprenen.

  La seva autora, Nora Rodríguez (escriptora, assagista i pedagoga),especialista en assetjament escolar, ens descobreix les Neurociències i com poden ser-nos de gran utilitat a l’hora d’educar els nostres petits.

  Precisament, gràcies a l'impuls de les neurociències i a tot el coneixement que ens han aportat ens permet reflexionar i examinar la manera com estem educant els nens tant a la família com a les escoles. Llegint entre les seves pàgines també tindrem la possibilitat de reflexionar sobre el trastorn del TDHA i el fracàs escolar.

  Es tracta d’un llibre que trenca esquemes en la manera d’educar i ensenyar els nens, ens obre els ulls sobre possibles errors, i ens dóna les eines que els infants necessiten.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga pato Núñez. Bib. Ramón Fernández Jurado de Castelldefels.

  21/04/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Qui mana aquí? els fills necessiten llibertat i autoritat

  Qui mana aquí? : els fills necessiten llibertat i autoritat

  Cardona, Victòria

  Barcelona : Pòrtic, 2010

  Tenim autoritat davant dels nostres fills? Sabem dir no? Com podem compaginar la nostra autoritat amb la seva iniciativa i capacitat de decidir? Com podem donar ales als infants sense malcriar-los ni convertir-los en dèspotes? Té cap sentit negar-se a donar pautes? Com es pot reforçar la voluntat d’un infnati o d’un adolescent? Els podem ajudar a encarar-se al feliç repte de viure?

  L’autora proposa respostes a aquestes i altres preguntes que es plantegen els adults d’avui dia. Avalada per la seva experiència en l’àmbit familiar i professional, ofereix unes reflexions que contrapunteja amb vivències i anècdotes, i amb el seu característic realisme i bon humor.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

  30/03/2017
  Mitjana (0 Vots)