Gènius - Biblioteca Virtual

Totes les recomanacions

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • Vull una corona!

  Vull una corona!

  Portell, Raimon

  Barcelona : La Galera, 2005

  La Júlia és una nena de tres anys que només vol una cosa: vol ser reina! I és clar, totes les reines han de tenir la seva corona. Però... què fa que de veritat sigui una reina? Les reines ho poden fer tot? O potser surt més a compte ser una nena...

  Una història que ens parla dels límits d'una forma divertida i entenedora.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Bib. Central de Cerdanyola.

  06/10/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Sota la pell de llop

  Sota la pell del llop

  Martínez Pardo, Eva

  Barcelona : Graó, 2017

  Aquest és un estudi seriós i curós que li dona una nova mirada als contes tradicionals. La seva autora és mestra, formadora i terapeuta. Els contes clàssics que analitza són La Caputxeta vermella, l’Aneguet lleig, La Blancaneu, La ventafocs i Hänsel i Gretel.

  En ell es fa una aproximació actual i situa en el seu punt exacte les «emocions dels infants». El que es proposa en aquest llibre va en la direcció de permetre al nen estar en contacte amb els seus sentiments, siguin els que siguin. Perquè en paraules de la pròpia autora: 

  progressivament pugui sentir que té permís per estar amb si mateix i comunicar-se amb el seu món emocional”. 
  Com apunta Eva Martinez, “ Els contes de fades impacten profundament en l’ànima de qui els escolta perquè no pretenen ensenyar res sinó que es dirigeixen directament a una part nostra molt més profunda i essencial que necessita ser acaronada
  ”.

  Ens ha cridat l’atenció alguns fragments “Darrere de cada princesa delicada, sempre hi ha una heroïna adormida; darrere de cada ogre malvat hi ha un nen que demana una abraçada; darrere d’una pèrfida bruixa, sol ser-hi la mare”. Sempre hi ha alguna cosa sorprenent i imprevista Sota la pell del llop.

  En definitiva, es tracta d’un llibre deliciós, que va al fons del sentit profund dels contes tradicionals i que en defensa, i demostra amb experiències concretes, el poder que tenen per ajudar a gestionar a cada infant les emocions més profundes.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga Pato Núñez. Biblioteca Ramón Fernàndez Jurado de Castelldefels.

  28/09/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El vampir

  El Vampir

  Lluch i Girbés, Enric

  Barcelona : Animallibres, 2010

  El Vampir Ladislau ha d'anar al dentista, no té els uials afilats! El nostre amic haurà de buscar per tot arreu una solució al seu problema, i és que la vida de vampir també pot ser molt dura. Una història divertida sobre un personatge que habitualment fa por. Dins de la mateixa col·lecció, hi ha altres títols del mateix autor com "La bruixa", "El fantasma", "L'home del sac" o "L'home llop".

  Mira l'entrevista a l'autor:

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Bib. Central de Cerdanyola

  20/09/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Bon viatge, petitó!

  Bon viatge, petitó

  Alemagna, Beatrice

  [Mataró] : A Buen Paso, cop. 2015

  El nostre heroi emprèn cada dia un viatge. Per fer-ho necessita, com tot bon viatger, una maleta amb tot el necessari i imprescindible: el xumet, un llibre, un peluix... i per suposat el vestit d’explorador i mooolt d’afecte per part dels pares. Apa, som-hi petitó, ja podem engegar motors...

  Una història delicada i afectuosa amb unes pàgines gruixudes aptes per a les mans dels més petits, i unes il·lustracions molt ben plantejades des del punt de vista d’un bebè amb primers plans, picats, poques imatges per plana i molt significatives...; que es compenetren molt bé amb el text i en potencien la tendresa. 

  Una delícia de llibre que ens acompanyarà en l’aventura d’anar a dormir cada nit. 

  Ah, i no us oblideu d’obrir les cobertes del llibre :-)

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. La Roca del Vallès.

  13/09/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Sant Llorenç del Munt i l'Obac : 30 excursions amb encant

  Sant Llorenç del Munt i l'Obac :

  Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2014

  Les 30 excursions que ens proposa aquesta guia fugen dels camins i els indrets clàssics del Parc i ens apropen a l’exploració d’altres racons poc freqüentats, amb l’ànim de descobrir els petits secrets que amaga el Parc i que sovint passen per alt: barraques de vinya, balmes obrades, fonts,  ... 

  A més és una guia que aglutina el coneixement de dinou autors, tots ells experts exploradors del massís. 

  El nivell de dificultat de les excursions és de dificultat diversa i s’han dissenyat de tal manera que hi puguin participar persones de totes les edats, per suposat també famílies. Cada excursió inclou alguna fotografia en color i un mapa de l’itinerari a seguir amb el temps pautats. 

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Neus Tejera. Bib. Els Safareigs. Sabadell

  31/07/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • ¡Voy!

  ¡Voy!

  Maudet, Matthieu

  [Barcelona] : Océano Travesía, 2014

  Viatjar, volar, iniciar-se en depèn de quines coses, no és gens fàcil! Un ocellet surt decidit del niu disposat a tot. La família sencera i els amics li fan saber que estan allí per recolzar-lo en la seva decisió. El pare li ofereix una llanterna per la nit, la mare una jaqueta pel fred, l’àvia unes galetes per si li entra gana... i passet a passet el nostre amic es va apropant al seu destí... . Aquest és un viatge amb un final inesperat que sorprendrà tota la família. Perquè hi ha decisions que no són fàcils però quan s’han pres, s’han pres... . 

  Un llibre per parlar d’hàbits, amb sentit de l’humor i poètic, i amb unes il·lustracions senzilles i plenes de color que agradaran als més menuts.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. La Roca del Vallès.

  28/07/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Mai facis pessigolles al tigre

  Mai facis pessigolles al tigre

  Butchart, Pamela

  Barcelona [etc.] : Libros del Zorro Rojo, 2016

  La Belluguet és una nena que no para mai quieta, té curiositat per tot i desborda energia per tot arreu. Els adults s’encaparren a fer-la parar però ella no pot evitar-ho, és la seva natura. Un dia, quan va de visita al zoo amb la classe, la senyoreta Espinguet li diu que sobretot, mai faci pessigolles al tigre! però la Bellugut creu que és tan injust que no li deixin fer res… i es pregunta: què passaria si fes pessigolles al tigre? I a partir d’aquí, una seqüència d’imatges plenes d’animals, acció i humor us atraparan, amb un final que serà tota una sorpresa.

  Mira el llibre en format electrònic

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Pilar Galve Piñaña. Bib. Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú.

  20/07/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Els nostres conflictes de cada dia : manual pràctic per a la gestió familiar diària

  Els Nostres conflictes de cada dia : manual pràctic per a la gestió familiar diària

  Tolosa, M. Helena

  Barcelona : Ediciones del Serbal, 2016

  Es tracta d’un llibre que aporta com la mateixa autora diu, ingredients per fer les nostres pròpies receptes i per gestionar les relacions del dia a dia amb els nostres fills.

  És un manual. Un manual molt pràctic. Un manual dʼingredients, que cal seguir pas a pas per assolir amb èxit el producte final. Amb la descripció dels ingredients que cal considerar, i que podeu combinar al vostre gust segons el resultat final que desitgeu. Un manual que ens pot obrir camins, donar idees i facilitar el dia a dia amb els fills.

  “Els conflictes en el si de la família sorgeixen cada dia. Alguns són constants, altres esporàdics. Dormir, menjar, els deures, lʼescola, els amics, la televisió, les rebequeries, lʼhora de tornada, baralles entre germans... Tot sʼha de negociar? Com? Premiar? Castigar? Cal donar explicacions per a tot?”

  En ell es barreja lʼexperiència educativa, lʼexperiència de mare i lʼexperiència en el món de la psicopedagogia de la seva autora.

  M. Helena Tolosa Costa ha treballat en diferents centres dʼeducació com a docent i logopeda. Fa anys que treballa com a psicopedagoga en actiu en el camp de les escoles de pares i mares, lʼassessorament familiar, personal i dʼadolescents, la formació per a docents i la impartició de tallers als centres educatius en diferents àrees (orientació vocacional i personal, resolució de conflictes, comunicació, gestió emocional, autoconeixement, etc.). 

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga Pato Núñez. Bib. Ramon Fernández Jurado. de Castelldefels.

  27/06/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El ratolí i l'arc de Sant Martí

  El Ratolí i l'arc de Sant Martí

  Horácek, Petr

  Barcelona : Joventut, 2014

  Al ratolí li agrada descobrir l’entorn on viu: rosegar el blat, jugar amb les fulles seques de la tardor, fer cruixir la gebrada amb els seus peuets... l’ única cosa que no li agrada massa és la pluja. Corre! Corre! Amaga’t ratolinet. Però fins i tot allò que ens agrada menys té la seva part bonica!

  Un llibre de cartró amb detalls per remenar i jugar, com el disc de la darrera pàgina, que agradarà als més petits de la casa, amb una història tendra de descoberta de l’entorn amb un protagonista a mida quasi real i unes il·lustracions senzilles i molt vives de colors. 

  En la mateixa línia i del mateix autor també podem llegir On vius, cargol?

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. la Roca del Vallès.

  22/06/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Gens ni mica brutes

  Gens ni mica brutes

  Olten, Wanja

  Barcelona : Takatuka, 2010

  En aquesta història, la seva protagonista, una nena rebel que ens recorda una mica a Pippi Langstrump es pregunta per què cal rentar-re les mans si ella no les porta brutes. Malgrat hagi acaronat als conills o jugat a la riera les seves mans no es veuen gens ni mica brutes, per això ella creu que només s’han de rentar quan les portes brutes de debò. La seva mare, però, té una visió ben diferent, insisteix i li explica històries d’unes bestioletes, els microbis, que es passegen per les mans i ens poder fer caure malalts, i és clar, fins i tot podríem acabar a l’hospital… Creus que la nena se les acabarà rentant?

  Un conte molt divertit sobre les divergències entre el món dels adults i el dels infants en el tema de la higiene.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Pilar Galve Piñana. Bib. Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú

  15/06/2017
  Mitjana (0 Vots)