Gènius - Biblioteca Virtual

Totes les recomanacions

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • Los terribles dos años : cómo superar con éxito esta difícil etapa de tu hijo

  Los Terribles dos años : cómo superar con éxito esta difícil etapa de tu hijo

  Dunford, Caroline

  Barcelona : Cúpula, 2010

  Viure amb un nen de dos anys no és precisament fàcil. Mentre ell descobreix el món, els pares s'enfronten a les seves manies a l'hora de dinar, a l'àrdua tasca d'ensenyar a fer servir l'orinal i a innombrables nits sense dormir.

  En aquesta obra, l'autora ha relatat el període dels dos als tres anys de la vida del seu fill, a qui ha anomenat encertadament "l'Emperador". Narra els seus fracassos d'una manera tan sincera com els seus èxits, i comparteix amb el lector tot el que ha après durant aquesta etapa: com dormir (més o menys ...), com aconseguir que el nen segueixi una dieta saludable, com fer que se senti segur tant a casa com fora d'ella, com acomiadar-se dels bolquers, com canviar els mals hàbits ...

  I moltes altres històries i rebequeries que desesperen a qualsevol pare o mare.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  28/02/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • La ruta del ratolí carter

  La Ruta del Ratolí Carter

  Dubuc, Marianne

  Barcelona : Joventut, 2015

  El ratolí carter cada matí fa el seu recorregut repartint cartes i paquets a tots els animals del bosc. Si segueixes el seu camí podras veure com són les cases de tots els animals: l'ós, el conill, els ocells, els ratolins, la guineu, la serp... i fins i tot el drac!

  Un conte per observar i imaginar com viuen els animals i com són les seves cases sota terra. 

  Magníficament il·lustrat amb gran quantitat de detalls que faran les delícies dels més petits de la casa. De la mateixa autora, hi ha altres títols com "L'arca dels animals", "El carnaval dels animals" o "Les vacances del ratolí carter".

   

  Mira més informació sobre l'autora

  Llibres de l'autora a la Xarxa de Biblioteques Municipal

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

   

   

   

   

   

  28/02/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Juan Hormiga

  Juan Hormiga

  Roldán, Gustavo

  [Mataró] : A Buen Paso, cop. 2012

  Aquest conte ens narra les aventures de Juan Hormiga una formiga molt peculiar, ja que no és gaire treballadora i a més li agrada molt dormir. Però en Juan té altres habilitats que el fan únic, és un gran narrador d’històries. Especialment li agrada explicar les peripècies que va viure el seu avi, que havia estat una formiga molt aventurera.

  Per això un dia decideix que ell també vol ser una formiga aventurera i marxa de viatge. Però just aquell dia cau una gran tempesta i totes les formigues el donen per mort... Haurà sobreviscut el petit Juan?

  Una història que ens ajuda a acceptar a cadascú com és i que ens recorda el valor de la narració oral i la importància dels contes. A més està magníficament acompanyada d’unes il·lustracions, que juguen amb el blanc, el negre i el vermell i que donen molta expressivitat al relat.

  Si com el protagonista voleu ser uns grans narradors/es aquest conte és perfecte!

  Primeres pàgines

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Encarna Trassierra Coca. Bib. Joan Margarit de Sant Just Desvern

  28/02/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • La petita Marina diu no!

  La Petita Marina diu No!

  Bie, Linne

  Barcelona : Joventut, 2014

  Es tracta d'un llibre divertit i tendre que tracta l'etapa del no!. La petita Marina es nega a fer les coses però finalment obeeix els pares.

  Una col·lecció per parlar dels hàbits i del dia a dia dels més petits.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  28/02/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • La crianza feliz : cómo cuidar y entender a tu hijo de 0 a 6 años

  La Crianza feliz : cómo cuidar y entender a tu hijo de 0 a 6 años

  Jové, Rosa

  Madrid : La Esfera de los Libros, 2009

  Una criança feliç es pot aconseguir. Aquesta és la premissa de la qual parteix la psicòloga Rosa Jové per ajudar els pares a cuidar i entendre al seu fill des del naixement fins als 6 anys. Una etapa fonamental en la qual es forja bona part de la personalitat del nen i es fixen les seves estructures emocionals. "Només el nadó que se senti satisfet i atès eliminarà la por i l'estrès de la seva vida. Serà feliç".

  La importància dels hàbits i rutines, els nens que mengen poc, les rebequeries i les paraulotes, adéu al bolquer, la gelosia entre germans, porucs i temorosos ... són alguns dels temes que es tracten en aquesta obra.

  Adequat de per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca I Bros d'Abrera.

  28/02/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Les quatre estacions

  Les Quatre estacions

  Vivaldi, Antonio,

  Pontevedra : Kalandraka, 2012

  En aquesta ocasió parlem d'un llibre amb CD de l’obra de Vivaldi interpretada per la prestigiosa violinista Sarah Chang. Podrem veure així com va evolucionant el temps segons l'època de l'any, de fons, la música barroca de Vivaldi.

  28/02/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Max el valent

  Max el valent

  Vere, Ed

  Barcelona : Joventut, 2014

  El protagonista d’aquesta història, en Max, sembla un gatet petit i aparentment adorable però, en realitat és un gat molt valent que només vol caçar ratolins. Però té un petit problema, mai ha vist un ratolí, per això primer haurà d’esbrinar com són per poder caçar-los.

  A partir d’aquí en Max preguntarà a diferents animals si ells són o no ratolins. 

  Què passarà quan es trobi realment a un ratolí? Li dirà la veritat?

  Un conte que agradarà molt als més petits pel seu humor i per les seves il·lustracions, cada pàgina té un color de fons diferent que contrasta amb la imatge negra del gatet i això dóna molta alegria i expressivitat al relat.
  I si voleu més llegir més aventures d’aquest divertit gatet a les biblioteques trobareu altres títols com Max diu bona nit.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Encarna Trassierra Coca. Bib. Joan Margarit de Sant Just Desvern

  31/01/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El día que naciste

  El Día que naciste

  Harris, Robie H.

  Barcelona : Serres, 1996

  Molts nens i nenes preguntes per com va ser el dia del seu naixement, els agrada que els ho expliquin i imaginen com eren i com ens vam sentir el primer cop que els vam abraçar. Els contes són una eina fabulosa per parlar de totes aquestes emocions amb els nostres fills i filles.

  Aquest llibre ens presenta la senzilla i preciosa història d’un nadó que arriba al món.

  Està il·lustrat amb gran realisme i se centra en alguns aspectes que sovint pregunten els nens: vaig plorar? Era lleig? Com m’alimentava? Un llibre per a respondre preguntes i parlar dels vincles afectius a la família.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  31/01/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Educar sense cridar : acompanyant els fills d'entre quatre i dotze anys en el camí cap a l'autonomia

  Educar sense cridar :

  Castellví Miquel, Alba

  Barcelona : Angle, 2016

  Us imagineu tractar amb les criatures sense perdre les maneres, sense aixecar la veu, sense enfadar-nos posant el crit al cel? Si ho aconseguíssim, viuríem més tranquils. A més, i això encara és més important, els fills podrien aprendre de nosaltres a regular la seva pròpia tensió en moments de contrarietat, perquè ells aprenen del que fem i no pas del que diem que cal fer.

  L’autora d’aquest llibre ha posat sobre el paper la seva experiència com a mare, educadora i mediadora de conflictes, per facilitar als pares un manual àgil i pràctic sobre la convivència diària amb els fills. Si l'objectiu més gran com a educadors és dotar els fills d'eines que els permetin ser persones lliures i responsables, aquest llibre ens en donarà les claus. Mai és tard per construir una relació serena i positiva amb els nostres fills i acompanyar-los en el seu itinerari vital. Per una educació serena cap a la llibertat i la responsabilitat.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  31/01/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Sorpresa monstruosa!

  Sorpresa monstruosa!

  Manceau, Édouard

  Barcelona: Brúixola, cop. 2015

  Una proposta original que ajuda als nens a perdre la por als monstres mentre es diverteixen.

  Les parts del cos que formen al monstre es van separant del seu cos i d'aquesta manera el mostre en perdre la boca no pot mossegar, sense mans no pot agafar cap nen... però totes aquestes parts es convertiran en un objecte que agradarà molt al nen.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  31/01/2017
  Mitjana (0 Vots)