Gènius - Biblioteca Virtual

Totes les recomanacions

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • Edúcame bien : 100 respuestas para madres y padres preocupados

  Edúcame bien : 100 respuestas para madres y padres preocupados

  Domènech, Montse

  Barcelona : Plaza Janés, 2015

  Aquest llibre està dirigit a totes les famílies amb nens de qualsevol edat

  Tots els pares patim en algun moment problemes de convivència amb els nostres fills, bé sigui per conflictes d'horaris, comportaments inesperats, gelosia, desinterès pels estudis o estats de desànim, per exemple. Aquests problemes són normals i corrents durant el seu desenvolupament i tenen solució quan es tracten amb sentit comú i afecte.

  L'autora ens brinda els seus quaranta anys d'experiència en el tractament de nens i adolescents. Ens exposa els problemes més freqüents que els pares porten a la seva consulta i ens ensenya la manera més senzilla i eficaç de superar-los.

  Un llibre pràctic i accessible que ofereix solucions als problemes més comuns en l'educació dels fills, des del seu naixement fins a l'adolescència.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera.

  29/11/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • L'arc iris

  L'Arc iris

  Land, Fiona

  Barcelona : Combel, 2013

  Tots els colors de l'arc de sant martí en un sol conte. Passem les pàgines i anem descobrint objectes que tenim ben a prop i que ens serveixen per anar aprenent els colors bàsics. Les granotes són verdes, com la closca de la tortuga, un arbre que veiem per la finestra...i fins i tot, com un cotxe que passa ara pel carrer! Aquest conte és molt visual i això facilita que els més petits s'hi aturin de seguida i gaudeixin amb la descoberta. Verd, verd, verd és el color de l'herba... i així amb tota la resta de colors!

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Gemma Artigas Torrent. Biblioteca Antoni Comas de Mataró.

  29/11/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Ulls

  Ulls

  Chmielewska, Iwona

  Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana, 2015

  Els ulls són un regal preciós. Sovint les coses no són el que semblen. Sovint, hi ha persones que no poden veure com els altres i han de mirar d'una altra manera. En tot cas, el més important és estar ben atent... la vida sempre ens pot sorprendre.

  Un llibre molt ben fet, enginyós i sorprenent que ens anima a mirar amb atenció i cura al nostre voltant. L'autora presenta un fil argumental molt original amb unes il·lustracions molt acurades.

  Crítica del llibre a l'espai web Boolino

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Bib. Central de Cerdanyola del Vallès.

  13/11/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El pequeño dictador : cuando los padres son las víctimas

  El Pequeño dictador : cuando los padres son las víctimas

  Urra Portillo, Javier

  Madrid : La Esfera de los Libros, 2006

  No només a la feina o l'escola trobem exemples de mobbing o bullying, sinó també en l'àmbit de la llar. En l'actualitat hi ha molts més casos de fills assetjadors dels quals cal imaginar. Nens consentits, sense consciència dels límits, que organitzen la vida familiar, donen ordres als seus pares i fan xantatge a tot aquell que intenta frenar-los. Joves que enganyen, ridiculitzen als seus majors i de vegades roben; adolescents agressius que desenvolupen conductes violentes. En definitiva, fills desafiants que acaben imposant la seva pròpia llei.

  Aquest llibre està pensat per a tots els pares que són víctimes d'aquests petits o no tan petits tirans, i per als que volen prevenir situacions extremes, moltes vegades fomentades per la nostra mateixa realitat social. Per a això cal educar en el respecte i l'afecte, transmetre valors, parlar amb els nostres fills i escoltar-los, i intentar augmentar la seva capacitat de diferir les gratificacions i tolerar les frustracions. En definitiva, donar suport a la tasca educativa en els tres pilars bàsics: autoritat, competència i confiança.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  03/11/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • La banda dels cinc

  La Banda dels Cinc

  Hergane, Yvonne

  Barcelona : Takatuka, 2015

  Us heu mirat alguna vegada els dits de la mà? Si us hi fixeu bé veureu que tots són diferents... doncs aquesta és la història d’aquest conte:

  En una mà hi ha cinc dits; tots cinc són diferents i estan contents de ser qui són... però de cop i volta els nostres protagonistes descobreixen que no estan sols i que tenen cinc dobles a l’altre mà. Us ho podeu ben imaginar... la baralla no tarda a començar: es discuteixen, s’enrabien els uns amb els altres... tot canvia, però, quan als nostres amics els hi passa un fet inesperat, aquest els ajudarà a entendre que, junts, fan més bona feina que separats i discutits.

  Una història amb rimes senzilles, que divertiran els més petits de la casa. Un llibre per aprendre a cooperar, apte per a mans petitones i amb un retallable al final que ens ajudarà a representar el que estem explicant.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. La Roca del Vallès.

  25/10/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Vull una corona!

  Vull una corona!

  Portell, Raimon

  Barcelona : La Galera, 2005

  La Júlia és una nena de tres anys que només vol una cosa: vol ser reina! I és clar, totes les reines han de tenir la seva corona. Però... què fa que de veritat sigui una reina? Les reines ho poden fer tot? O potser surt més a compte ser una nena...

  Una història que ens parla dels límits d'una forma divertida i entenedora.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Bib. Central de Cerdanyola.

  06/10/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Sota la pell de llop

  Sota la pell del llop

  Martínez Pardo, Eva

  Barcelona : Graó, 2017

  Aquest és un estudi seriós i curós que li dona una nova mirada als contes tradicionals. La seva autora és mestra, formadora i terapeuta. Els contes clàssics que analitza són La Caputxeta vermella, l’Aneguet lleig, La Blancaneu, La ventafocs i Hänsel i Gretel.

  En ell es fa una aproximació actual i situa en el seu punt exacte les «emocions dels infants». El que es proposa en aquest llibre va en la direcció de permetre al nen estar en contacte amb els seus sentiments, siguin els que siguin. Perquè en paraules de la pròpia autora: 

  progressivament pugui sentir que té permís per estar amb si mateix i comunicar-se amb el seu món emocional”. 
  Com apunta Eva Martinez, “ Els contes de fades impacten profundament en l’ànima de qui els escolta perquè no pretenen ensenyar res sinó que es dirigeixen directament a una part nostra molt més profunda i essencial que necessita ser acaronada
  ”.

  Ens ha cridat l’atenció alguns fragments “Darrere de cada princesa delicada, sempre hi ha una heroïna adormida; darrere de cada ogre malvat hi ha un nen que demana una abraçada; darrere d’una pèrfida bruixa, sol ser-hi la mare”. Sempre hi ha alguna cosa sorprenent i imprevista Sota la pell del llop.

  En definitiva, es tracta d’un llibre deliciós, que va al fons del sentit profund dels contes tradicionals i que en defensa, i demostra amb experiències concretes, el poder que tenen per ajudar a gestionar a cada infant les emocions més profundes.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga Pato Núñez. Biblioteca Ramón Fernàndez Jurado de Castelldefels.

  28/09/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El vampir

  El Vampir

  Lluch i Girbés, Enric

  Barcelona : Animallibres, 2010

  El Vampir Ladislau ha d'anar al dentista, no té els uials afilats! El nostre amic haurà de buscar per tot arreu una solució al seu problema, i és que la vida de vampir també pot ser molt dura. Una història divertida sobre un personatge que habitualment fa por. Dins de la mateixa col·lecció, hi ha altres títols del mateix autor com "La bruixa", "El fantasma", "L'home del sac" o "L'home llop".

  Mira l'entrevista a l'autor:

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Bib. Central de Cerdanyola

  20/09/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Bon viatge, petitó!

  Bon viatge, petitó

  Alemagna, Beatrice

  [Mataró] : A Buen Paso, cop. 2015

  El nostre heroi emprèn cada dia un viatge. Per fer-ho necessita, com tot bon viatger, una maleta amb tot el necessari i imprescindible: el xumet, un llibre, un peluix... i per suposat el vestit d’explorador i mooolt d’afecte per part dels pares. Apa, som-hi petitó, ja podem engegar motors...

  Una història delicada i afectuosa amb unes pàgines gruixudes aptes per a les mans dels més petits, i unes il·lustracions molt ben plantejades des del punt de vista d’un bebè amb primers plans, picats, poques imatges per plana i molt significatives...; que es compenetren molt bé amb el text i en potencien la tendresa. 

  Una delícia de llibre que ens acompanyarà en l’aventura d’anar a dormir cada nit. 

  Ah, i no us oblideu d’obrir les cobertes del llibre :-)

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. La Roca del Vallès.

  13/09/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Sant Llorenç del Munt i l'Obac : 30 excursions amb encant

  Sant Llorenç del Munt i l'Obac :

  Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2014

  Les 30 excursions que ens proposa aquesta guia fugen dels camins i els indrets clàssics del Parc i ens apropen a l’exploració d’altres racons poc freqüentats, amb l’ànim de descobrir els petits secrets que amaga el Parc i que sovint passen per alt: barraques de vinya, balmes obrades, fonts,  ... 

  A més és una guia que aglutina el coneixement de dinou autors, tots ells experts exploradors del massís. 

  El nivell de dificultat de les excursions és de dificultat diversa i s’han dissenyat de tal manera que hi puguin participar persones de totes les edats, per suposat també famílies. Cada excursió inclou alguna fotografia en color i un mapa de l’itinerari a seguir amb el temps pautats. 

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Neus Tejera. Bib. Els Safareigs. Sabadell

  31/07/2017
  Mitjana (0 Vots)