Gènius - Biblioteca Virtual

Totes les recomanacions

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • Shhh! Tenim un pla

  Shhh! :

  Haughton, Chris

  Santander : Milrazones, 2014

  Tant de petits com de grans fem plans amb els amics. Ens agrada!. En aquesta història 4 amics es reuneixen per anar a caçar i... tenen un pla! però el més petit de tots, amb molta simpatia, enjogassat i sense adonar-se’n, despistat i fet a la seva, ho esguerra tot uns quants cops.

  Però qui diu que als petits no se’ls ha d’escoltar? Qui pensa que per ser petits no tenen bones idees? O casi... i si no llegiu aquesta senzilla història, amb unes il·lustracions molt planes i expressives, on s’imposen els gestos i les mirades, i que amb un humor delicat i càlidament absurd, ens farà entendre que també els més petits tenen les seves opinions i estratègies.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Biblioteca La Roca del Vallès.

  26/05/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El secreto

  El Secreto

  Battut, Éric

  [Madrid] : Kókinos, 2005

  Un ratolí es troba una poma i l'enterra per amagar-la. Diferents animals del bosc, com un esquirol, un ocell o una tortuga, li preguntaran què ha amagat, però el ratolí no ho vol dir perquè és el seu secret...Però, a vegades, guardar bé un secret és molt difícil...

  Una història senzilla i divertida que agradarà molt als més petits, perquè ells ja coneixen el secret des del principi i a mida que avancen les imatges veuran com aquest es va descobrint.

  El valor d’aquest conte també resideix en les seves il·lustracions que aconsegueixen cridar constantment l'atenció dels nens i nenes. Éric Battut utilitza el blanc com a fons i això fa que els infants es fixin principalment en els personatges que van apareixent a la part inferior .A més, també juga amb el text ja que utilitza diferents tipografies i colors.

  I per acabar us diré un petit secret, a les biblioteques trobareu més contes amb el petit ratolí com a protagonista com La broma, La avellana o ¿Quieres jugar conmigo?

  Adequat de 3 a 6 anys.

  recomanat per Encarna Trassierra Coca. Bib. Joan Margarit de Sant Just Desvern.

  28/04/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Qui va a la neu?

  Qui va a la neu?

  Genechten, Guido van

  [Barcelona] : Baula, 2014

  Els animalons decideixen anar a la neu, i per descobrir quina d'elles és la que farà el viatge, portaran un element identificatiu (una bufanda, un trineu...).

  Les il·lustracions d'aquest llibre permeten a l'infant fixar-se en petits detalls, identificar elements que coneixen (ulleres,maletes...) i jugar a endevinar quin animal està fent allò que se li pregunta en el text.

  L'edició d'aquest llibre està pensada perquè el puguin manipular els més petits, ja que les pàgines són de cartró.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez. Bib Can Baratau de Tiana.

  28/04/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Neuroeducación para padres : educa a tus hijos con la ayuda de las neurociencias

  Neuroeducación para padres : educa a tus hijos con la ayuda de las neurociencias

  Rodríguez, Nora

  Barcelona [etc.] : Ediciones B, 2016

  Aquest és un llibre fonamental per entendre com funciona el cervell dels infants. Tant si sou mare, pare, mestre o un altre tipus d'educador infantil aquest llibre us ajudarà a comprendre com aprenen els nens i nenes. Deixant de banda les velles idees educatives que fins avui només han valorat un únic tipus d'intel·ligència.

  Com a pare, és un llibre que et farà pensar i reflexionar sobre la forma d’ajudar als teus fills a ser feliços amb el que tenen i amb el que aprenen.

  La seva autora, Nora Rodríguez (escriptora, assagista i pedagoga),especialista en assetjament escolar, ens descobreix les Neurociències i com poden ser-nos de gran utilitat a l’hora d’educar els nostres petits.

  Precisament, gràcies a l'impuls de les neurociències i a tot el coneixement que ens han aportat ens permet reflexionar i examinar la manera com estem educant els nens tant a la família com a les escoles. Llegint entre les seves pàgines també tindrem la possibilitat de reflexionar sobre el trastorn del TDHA i el fracàs escolar.

  Es tracta d’un llibre que trenca esquemes en la manera d’educar i ensenyar els nens, ens obre els ulls sobre possibles errors, i ens dóna les eines que els infants necessiten.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga pato Núñez. Bib. Ramón Fernández Jurado de Castelldefels.

  21/04/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Qui mana aquí? els fills necessiten llibertat i autoritat

  Qui mana aquí? : els fills necessiten llibertat i autoritat

  Cardona, Victòria

  Barcelona : Pòrtic, 2010

  Tenim autoritat davant dels nostres fills? Sabem dir no? Com podem compaginar la nostra autoritat amb la seva iniciativa i capacitat de decidir? Com podem donar ales als infants sense malcriar-los ni convertir-los en dèspotes? Té cap sentit negar-se a donar pautes? Com es pot reforçar la voluntat d’un infnati o d’un adolescent? Els podem ajudar a encarar-se al feliç repte de viure?

  L’autora proposa respostes a aquestes i altres preguntes que es plantegen els adults d’avui dia. Avalada per la seva experiència en l’àmbit familiar i professional, ofereix unes reflexions que contrapunteja amb vivències i anècdotes, i amb el seu característic realisme i bon humor.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

  30/03/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Tothom badalla

  Tothom badalla

  Bijsterbosch, Anita

  Barcelona : Combel, cop. 2015

  El petit es resisteix a anar a dormir? No hi haurà infant que en acabar aquest llibre no es trobi a les portes del regne de Morfeu.

  Tots sabem que els badalls s'encomanen,  amb aquest llibre badallaràs amb cada pàgina ja que veure els diferents personatges que habiten aquest entranyable llibre amb les seves bocasses obertes.

  Una invitació a riure i badallar al mateix temps, els menuts més resistents veuran les seves defenses derrocades irremeiablement i, sobretot recordeu que en arribar al final cal baixar el to de veu per no desvetllar els lectors... shhhhht! ;-)

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Sílvia Cantos Bastida. Bib. Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar

  30/03/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Només un trosset

  Només un trosset!

  Jadoul, Émile

  Barcelona : Corimbo, 2009

  Ha arribat l'hivern, sort que el pollet té una bona bufanda per no passar fred. Llavors arriba un ocell petit que té fred, i és clar, el pollet comparteix amb ell la seva bufanda. Llavors arriba el conill, i també la comparteixen. Però després arriba la guineu, el animals tenen molta por i ja no s'atreveixen a compartir. 

  Una senzilla història que ens ajudarà a reflexionar sobre com reaccionem amb l'arribada dels forasters o de persones que, d'entrada, creiem que no seran els nostres amics.

  L'autor, especialitzat en contes per a nens i nenes d'aquesta franja d'edat, ha publicat també, entre d'altres, "Las manos de papá", "Moixaina exprés", "Que llega el lobo", i tota la col·lecció del personatge d'en Nil: "En Nil està malalt", "En Nil té gana"... etc.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Bib Josep Roca i Leonat d'Abrera.

  29/03/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Los terribles dos años : cómo superar con éxito esta difícil etapa de tu hijo

  Los Terribles dos años : cómo superar con éxito esta difícil etapa de tu hijo

  Dunford, Caroline

  Barcelona : Cúpula, 2010

  Viure amb un nen de dos anys no és precisament fàcil. Mentre ell descobreix el món, els pares s'enfronten a les seves manies a l'hora de dinar, a l'àrdua tasca d'ensenyar a fer servir l'orinal i a innombrables nits sense dormir.

  En aquesta obra, l'autora ha relatat el període dels dos als tres anys de la vida del seu fill, a qui ha anomenat encertadament "l'Emperador". Narra els seus fracassos d'una manera tan sincera com els seus èxits, i comparteix amb el lector tot el que ha après durant aquesta etapa: com dormir (més o menys ...), com aconseguir que el nen segueixi una dieta saludable, com fer que se senti segur tant a casa com fora d'ella, com acomiadar-se dels bolquers, com canviar els mals hàbits ...

  I moltes altres històries i rebequeries que desesperen a qualsevol pare o mare.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  28/02/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • La ruta del ratolí carter

  La Ruta del Ratolí Carter

  Dubuc, Marianne

  Barcelona : Joventut, 2015

  El ratolí carter cada matí fa el seu recorregut repartint cartes i paquets a tots els animals del bosc. Si segueixes el seu camí podras veure com són les cases de tots els animals: l'ós, el conill, els ocells, els ratolins, la guineu, la serp... i fins i tot el drac!

  Un conte per observar i imaginar com viuen els animals i com són les seves cases sota terra. 

  Magníficament il·lustrat amb gran quantitat de detalls que faran les delícies dels més petits de la casa. De la mateixa autora, hi ha altres títols com "L'arca dels animals", "El carnaval dels animals" o "Les vacances del ratolí carter".

   

  Mira més informació sobre l'autora

  Llibres de l'autora a la Xarxa de Biblioteques Municipal

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  27/03/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Juan Hormiga

  Juan Hormiga

  Roldán, Gustavo

  [Mataró] : A Buen Paso, cop. 2012

  Aquest conte ens narra les aventures de Juan Hormiga una formiga molt peculiar, ja que no és gaire treballadora i a més li agrada molt dormir. Però en Juan té altres habilitats que el fan únic, és un gran narrador d’històries. Especialment li agrada explicar les peripècies que va viure el seu avi, que havia estat una formiga molt aventurera.

  Per això un dia decideix que ell també vol ser una formiga aventurera i marxa de viatge. Però just aquell dia cau una gran tempesta i totes les formigues el donen per mort... Haurà sobreviscut el petit Juan?

  Una història que ens ajuda a acceptar a cadascú com és i que ens recorda el valor de la narració oral i la importància dels contes. A més està magníficament acompanyada d’unes il·lustracions, que juguen amb el blanc, el negre i el vermell i que donen molta expressivitat al relat.

  Si com el protagonista voleu ser uns grans narradors/es aquest conte és perfecte!

  Primeres pàgines

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Encarna Trassierra Coca. Bib. Joan Margarit de Sant Just Desvern

  28/02/2017
  Mitjana (0 Vots)