Gènius - Biblioteca Virtual

Totes les recomanacions

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • Sant Llorenç del Munt i l'Obac : 30 excursions amb encant

  Sant Llorenç del Munt i l'Obac :

  Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2014

  Les 30 excursions que ens proposa aquesta guia fugen dels camins i els indrets clàssics del Parc i ens apropen a l’exploració d’altres racons poc freqüentats, amb l’ànim de descobrir els petits secrets que amaga el Parc i que sovint passen per alt: barraques de vinya, balmes obrades, fonts,  ... 

  A més és una guia que aglutina el coneixement de dinou autors, tots ells experts exploradors del massís. 

  El nivell de dificultat de les excursions és de dificultat diversa i s’han dissenyat de tal manera que hi puguin participar persones de totes les edats, per suposat també famílies. Cada excursió inclou alguna fotografia en color i un mapa de l’itinerari a seguir amb el temps pautats. 

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Neus Tejera. Bib. Els Safareigs. Sabadell

  31/07/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • ¡Voy!

  ¡Voy!

  Maudet, Matthieu

  [Barcelona] : Océano Travesía, 2014

  Viatjar, volar, iniciar-se en depèn de quines coses, no és gens fàcil! Un ocellet surt decidit del niu disposat a tot. La família sencera i els amics li fan saber que estan allí per recolzar-lo en la seva decisió. El pare li ofereix una llanterna per la nit, la mare una jaqueta pel fred, l’àvia unes galetes per si li entra gana... i passet a passet el nostre amic es va apropant al seu destí... . Aquest és un viatge amb un final inesperat que sorprendrà tota la família. Perquè hi ha decisions que no són fàcils però quan s’han pres, s’han pres... . 

  Un llibre per parlar d’hàbits, amb sentit de l’humor i poètic, i amb unes il·lustracions senzilles i plenes de color que agradaran als més menuts.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. La Roca del Vallès.

  28/07/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Mai facis pessigolles al tigre

  Mai facis pessigolles al tigre

  Butchart, Pamela

  Barcelona [etc.] : Libros del Zorro Rojo, 2016

  La Belluguet és una nena que no para mai quieta, té curiositat per tot i desborda energia per tot arreu. Els adults s’encaparren a fer-la parar però ella no pot evitar-ho, és la seva natura. Un dia, quan va de visita al zoo amb la classe, la senyoreta Espinguet li diu que sobretot, mai faci pessigolles al tigre! però la Bellugut creu que és tan injust que no li deixin fer res… i es pregunta: què passaria si fes pessigolles al tigre? I a partir d’aquí, una seqüència d’imatges plenes d’animals, acció i humor us atraparan, amb un final que serà tota una sorpresa.

  Mira el llibre en format electrònic

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Pilar Galve Piñaña. Bib. Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú.

  20/07/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Els nostres conflictes de cada dia : manual pràctic per a la gestió familiar diària

  Els Nostres conflictes de cada dia : manual pràctic per a la gestió familiar diària

  Tolosa, M. Helena

  Barcelona : Ediciones del Serbal, 2016

  Es tracta d’un llibre que aporta com la mateixa autora diu, ingredients per fer les nostres pròpies receptes i per gestionar les relacions del dia a dia amb els nostres fills.

  És un manual. Un manual molt pràctic. Un manual dʼingredients, que cal seguir pas a pas per assolir amb èxit el producte final. Amb la descripció dels ingredients que cal considerar, i que podeu combinar al vostre gust segons el resultat final que desitgeu. Un manual que ens pot obrir camins, donar idees i facilitar el dia a dia amb els fills.

  “Els conflictes en el si de la família sorgeixen cada dia. Alguns són constants, altres esporàdics. Dormir, menjar, els deures, lʼescola, els amics, la televisió, les rebequeries, lʼhora de tornada, baralles entre germans... Tot sʼha de negociar? Com? Premiar? Castigar? Cal donar explicacions per a tot?”

  En ell es barreja lʼexperiència educativa, lʼexperiència de mare i lʼexperiència en el món de la psicopedagogia de la seva autora.

  M. Helena Tolosa Costa ha treballat en diferents centres dʼeducació com a docent i logopeda. Fa anys que treballa com a psicopedagoga en actiu en el camp de les escoles de pares i mares, lʼassessorament familiar, personal i dʼadolescents, la formació per a docents i la impartició de tallers als centres educatius en diferents àrees (orientació vocacional i personal, resolució de conflictes, comunicació, gestió emocional, autoconeixement, etc.). 

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga Pato Núñez. Bib. Ramon Fernández Jurado. de Castelldefels.

  27/06/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El ratolí i l'arc de Sant Martí

  El Ratolí i l'arc de Sant Martí

  Horácek, Petr

  Barcelona : Joventut, 2014

  Al ratolí li agrada descobrir l’entorn on viu: rosegar el blat, jugar amb les fulles seques de la tardor, fer cruixir la gebrada amb els seus peuets... l’ única cosa que no li agrada massa és la pluja. Corre! Corre! Amaga’t ratolinet. Però fins i tot allò que ens agrada menys té la seva part bonica!

  Un llibre de cartró amb detalls per remenar i jugar, com el disc de la darrera pàgina, que agradarà als més petits de la casa, amb una història tendra de descoberta de l’entorn amb un protagonista a mida quasi real i unes il·lustracions senzilles i molt vives de colors. 

  En la mateixa línia i del mateix autor també podem llegir On vius, cargol?

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. la Roca del Vallès.

  22/06/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Gens ni mica brutes

  Gens ni mica brutes

  Olten, Wanja

  Barcelona : Takatuka, 2010

  En aquesta història, la seva protagonista, una nena rebel que ens recorda una mica a Pippi Langstrump es pregunta per què cal rentar-re les mans si ella no les porta brutes. Malgrat hagi acaronat als conills o jugat a la riera les seves mans no es veuen gens ni mica brutes, per això ella creu que només s’han de rentar quan les portes brutes de debò. La seva mare, però, té una visió ben diferent, insisteix i li explica històries d’unes bestioletes, els microbis, que es passegen per les mans i ens poder fer caure malalts, i és clar, fins i tot podríem acabar a l’hospital… Creus que la nena se les acabarà rentant?

  Un conte molt divertit sobre les divergències entre el món dels adults i el dels infants en el tema de la higiene.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Pilar Galve Piñana. Bib. Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú

  15/06/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El petit llibre de les fruites

  El Petit llibre de les fruites

  Choux, Nathalie

  Barcelona : Estrella Polar, 2016

  El petit no coneix més fruita que el plàtan o la poma? Quan acabi el conte, haureu d'anar corrents a la fruiteria del barri. Jugar amb el menjar, si és a partir d'un llibre, està bé. 

  Amb aquest conte, de pàgines gruixudes i dibuixos senzills, els més petits de la casa podran descobrir el color de diferents fruites com ara el raïm, el gerd, la cirera, el kiwi... i jugar a descobrir com es veu un préssec per dins.

  Un llibre que obre les portes a una alimentació sana i saludable.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez. Bib Can Baratau de Tiana.

  30/05/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • L'art d'educar amb amor

  L'Art d'educar amb amor

  Caparrós, Xavier

  Lleida : Pagès, 2016

  Aquest llibre està escrit des del cor, és un viatge fascinant que explora l’univers dels infants i dels qui tenim la responsabilitat i la joia d’acompanyar-los. Una obra excepcional que ens proposa una reflexió profunda de com eduquem, on som i on volem anar. Adreçat als pares, a docents i a qualsevol persona interessada en l’ésser humà, la formació i l’educació, té l’objectiu de contribuir a formar persones satisfetes i creatives que afavoreixin la llibertat i la dignitat individual i col·lectiva. 

  Amb un llenguatge clar, directe i estimulant ens ofereix eines i alternatives concretes per crear vides on l’amor, l’alegria, la sensibilitat i la tendresa en siguin els protagonistes. Atès que educar i estimar també són arts que requereixen una decisió i un aprenentatge constant, són els mateixos infants qui ens regalen un munt de propostes i ens conviden a dur-les a la pràctica. Tot plegat, un repte d’amor extraordinari!

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  29/05/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Shhh! Tenim un pla

  Shhh! : Tenim un pla

  Haughton, Chris

  Santander : Milrazones, 2014

  Tant de petits com de grans fem plans amb els amics. Ens agrada!. En aquesta història 4 amics es reuneixen per anar a caçar i... tenen un pla! però el més petit de tots, amb molta simpatia, enjogassat i sense adonar-se’n, despistat i fet a la seva, ho esguerra tot uns quants cops.

  Però qui diu que als petits no se’ls ha d’escoltar? Qui pensa que per ser petits no tenen bones idees? O casi... i si no llegiu aquesta senzilla història, amb unes il·lustracions molt planes i expressives, on s’imposen els gestos i les mirades, i que amb un humor delicat i càlidament absurd, ens farà entendre que també els més petits tenen les seves opinions i estratègies.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Biblioteca La Roca del Vallès.

  31/05/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El secreto

  El Secreto

  Battut, Éric

  [Madrid] : Kókinos, 2005

  Un ratolí es troba una poma i l'enterra per amagar-la. Diferents animals del bosc, com un esquirol, un ocell o una tortuga, li preguntaran què ha amagat, però el ratolí no ho vol dir perquè és el seu secret...Però, a vegades, guardar bé un secret és molt difícil...

  Una història senzilla i divertida que agradarà molt als més petits, perquè ells ja coneixen el secret des del principi i a mida que avancen les imatges veuran com aquest es va descobrint.

  El valor d’aquest conte també resideix en les seves il·lustracions que aconsegueixen cridar constantment l'atenció dels nens i nenes. Éric Battut utilitza el blanc com a fons i això fa que els infants es fixin principalment en els personatges que van apareixent a la part inferior .A més, també juga amb el text ja que utilitza diferents tipografies i colors.

  I per acabar us diré un petit secret, a les biblioteques trobareu més contes amb el petit ratolí com a protagonista com La broma, La avellana o ¿Quieres jugar conmigo?

  Adequat de 3 a 6 anys.

  recomanat per Encarna Trassierra Coca. Bib. Joan Margarit de Sant Just Desvern.

  28/04/2017
  Mitjana (0 Vots)