Postres de Nadal Postres de Nadal

 

Us presentem dues receptes de rebosteria amb els productes típics del Nadal. Són fàcils de fer però necessitareu l'ajuda d'un adult en petits detalls. Bon profit!! 

 

Brownie a la tassa

Aquesta beguda calenta i dolça t'ajudarà a combatre el fred de l'hivern.
 

Temps: 10 minuts

 

 

Ingredients:

3 cullerades d'oli
1 ou
4 cullerades colmades de farina
1 llimona
Una punteta de culleradeta de llevadura
6 cullerades de llet
3 cullerades colmades de cacau amb pols
3 cullerades colmades de crema de cacau
4 cullerades colmades de sucre

Elaboració:

Posem tots els ingredients en un bol i ho barregem fins aconseguir una mescla homogènia.

Emplenem les tasses fins la meitat.

Podem posar algun fruit sec o qualsevol altre ingredient que se'ns ocorri enfonsat (xocolata blanca, melmelada..), així ens ho trobarem per dins...

Posar al microones a màxima potència entre 2 i 5 minuts.ar els panellets i donar-los sabor podeu fer servir: pinyons, ametlla trossejada, fruites confitades, coco ratllat, cafè sol·luble, xocolata, sucre glaç... Seguiu aquestes instruccions i sorpreneu els vostres amics amb uns panellets fets per vosaltres!

Bon profit!


 

       
I que més us podem dir dels   torrons i de les neul·les

 


Tortell de reis


El dia 6 de gener tota la família espera el moment final del dinar on amb aquestes postres una persona es posarà la corona i una altre haurà de portar el del següent any.

 

Temps: 1 hora ??

 

Avís: Per fer aquest plat necessitaràs l'ajuda d'un adult per encendre el forn

Ingredients:

65 g de sucre
1/2 Kg de farina de força
2 ous
50 g de llard (o mantega)
200 ml de llet
fruita confitada per decorar el tortell (cireres, taronja, meló…)
Una fava i una figureta del Rei
Per farcir: 1 l de crema catalana
la pell d'una llimona
un pessic de sal ratllada molt fineta
20 gr. de llevat premsat (de forner)

Elaboració:

Desfem el llevat amb la llet, i afegim la resta de ingredients i, al final, la farina.Treballem aquesta massa fins que no s'enganxi als dits.

Untem el taulell amb una mica d'oli, hi posem la massa damunt i l'arrodonim. La deixem dins un bol untat amb oli i tapat amb un drap de cotó, en un lloc sense corrent d'aire. Ho deixem reposar mitja hora perquè llevi.

Estirem la massa passat aquest temps i li donem forma de tortell (primer fem una botifarra i després n'unim les puntes).

El posem damunt una safata del forn (damunt paper de forn o silpad), el pintem amb ou batut i hi col·loquem la fruita confitada. Ho deixem llevar fins que dobli el volum (unes dues hores aproximadament)..

Passat aquest temps l'empolsinem de sucre i l'enfornem a uns 220ºC durant 10 o 15 minuts (dependrà del forn).
Un cop fred el podem tallar pel mig i farcir-lo de nata, crema o trufa, amagant-hi la fava i la figureta del Rei a dins.

Bon profit!