Noticias

La Revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca

La Revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca

L’abril ens porta flors, pluges, sang alterada i… Sant Jordi!, la festivitat més important per a les persones lletraferides.

Durant el llarg del mes, la Biblioteca ha anat organitzant un seguit d’activitats per tal de celebrar la diada al màxim i treure-li tot el suc possible. Vam fer un taller amb l’Alba de Dios on els més petits i petites de la casa van poder deixar anar la seva creativitat tot construint un imant per a la nevera amb elements reutilitzables… inspirats en la llegenda! Van sortir creacions d’allò més fantàstiques!

Per a l’Hora del conte vam decidir anar-nos a un clàssic: «La Bella i la Bèstia», a càrrec de Teatrem. Va ser un meravellós espectacle per a tota la família. I no podem oblidar els protagonistes indiscutibles de Sant Jordi: els  llibres (esperem que les roses no s’ho prenguin malament…). Al vestíbul de la Biblioteca vam preparar una exposició amb els llibres més llegits i premiats en les darreres edicions: «els imprescindibles de Sant Jordi». A més a més, l’equip de la Biblioteca no va deixar escapar l’ocasió de fer tres recomanacions a Canal Set (https://canalset.cat/noticies/recomanacions-literaries-per-aquest-sant-jordi/).

Per posar la cirereta del pastís a aquest mes carregat de significat, el dilluns 22 vam celebrar la Revetlla de Sant Jordi a la Sala Pau Casals de la Biblioteca. Una vetllada singular on van participar els Clubs de lectura Fantàstida, juvenil i adult, i algunes parelles del Lecxit. Els més menuts i menudes ens van acostar el circ amb poemes d’en Miquel Desclot i una gràcia que només podria ser comparable a la d’un nas de pallasso. Les bombolles de sabó van sortir volant més enllà de l’escenari! Les parelles del Lecxit ens van explicar la llegenda de Sant Jordi… però en totes les seves versions! Ara ja coneixem el punt de vista del drac, de la princesa i del cavaller. Les joves ens van delectar amb una narrativa més fosca, gairebé pertorbadora: amb l’esquelet de la novel·la Mentiders (E. Lockhart), van anar teixint un entramat de misteri i d’angoixa que va estendre’s per la sala. Pel que fa a les usuàries adultes, ens van fer emocionar amb la forma tan bonica que van tenir de recitar els poemes de Màrius Torres, Joan Salvat Papasseit, Marià Manent i Montserrat Abelló.
Per finalitzar la vetllada, la Biblioteca va voler obsequiar amb una rosa a les persones col·laboradores en l’acte i amb un refrigeri a tothom que hi fos present.

30/04/2024