Notícies

Lliurament de premis de la XIV edició del Certamen de Relat Breu de Santa Eulàlia de Ronçana

Lliurament de premis de la XIV edició del Certamen de Relat Breu de Santa Eulàlia de Ronçana

El passat divendres 5 de maig es va celebrar a la Biblioteca el lliurament de premis de la 14 edició del Certamen de Relat Breu, enguany amb l’homenatge a l’obra i la trajectòria de Josep Vallverdú i Aixalà, en motiu del centenari del seu naixement.

En total es van presentar 22 treballs i el Jurat encarregat de fer-ne la tria estava format per la Montserrat Alerm de Buen (mestra jubilada i membre del Club de Lectura), l’Imma Martínez Alemany (professora de llengües a l’Institut La Vall del Tenes), la Judit Mercadal Requena (historiadora de l’art i membre del Club de Lectura) i l’Àngel Exojo Sánchez (estudiant de Filologia Catalana). La frase triada com a tema per inspirar els relats era la següent: «No s’ha presentat; no ha dit el seu nom. Ahir tampoc no va fer-ho.» del llibre Indíbil i la boira del mateix Josep Vallverdú.

El tercer premi va ser per l’Esther Ventura Grimau, veïna de Mollet del Vallès, per l’obra: “El Nom”. El Jurat en va destacar l’ús de la frase original i el seu final inesperat. Una història tendre i que arriba a tothom.

El segon premi es va atorgar a l’Emili Amargant Parnau, veí de Granollers, per l’obra: “Quins jocs més bèsties”. El Jurat en va destacar que és una obra que diu moltes coses amb poques paraules, les relacions amb l’Antic Testament i que juga amb un llenguatge planer i viu. Una obra ben lligada i fresca.

I el primer premi, per una jove veïna de Palau-solità i Plegamans i estudiant de l’Institut La Vall del Tenes, Júlia Jiménez Chevallard amb el relat titulat: “La mort més dolça”. El Jurat en va destacar que és una obra que commociona, ben elaborada i que aconsegueix que les descripcions macabres remoguin al lector. Un text molt enginyós i que juga molt bé amb la frase del Certamen.

Un any més agrair a la bona participació i acollida que té el Certamen al poble de Santa Eulàlia. Gràcies a tothom per la vostra creativitat i amor a l’escriptura!

Podeu llegir els relats premiats clicant en aquest enllaç.

10/05/2023