Festival Internacional de Pallassos de Cornellà de Llobregat Festival Internacional de Pallassos de Cornellà de Llobregat

El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà de Llobregat "Memorial Charlie Rivel" se celebra cada dos anys organitzat per l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat. La 17ª edició té lloc entre el 17 i el 23 d'octubre de 2016. 

El Festival va néixer com a reconeixement al pallasso català Charlie Rivel amb la idea de mostrar al públic els diferents registres del llenguatge del pallasso: hi ha actuacions tradicionals, d'altres més modernes, i moltes s'ofereixen a l'aire lliure. Cada any s'atorga un guardó a un artista destacat. El Nas d'Or 2016 és per Dimitri.

El circ era el lloc tradicional on actuaven aquests còmics, normalment ambulant, alterna aquest tipus de presentacions amb d'altres més arriscades, més mogudes que segurament et posaran els cabells de punta. Pots saber més sobre l'espectacle del circ i la figura del pallasso a sabies que... ja publicats.

Destaquen dos noms propis de pallassos ja desapareguts:

 

El certamen vol acostar l'art dels pallassos als més petits. I per això, s'han programat diferents espectacles en els diferents escenaris de la ciutat. El Parc de la Infanta del municipi acull una marató d'espectacles que farà riure a tots els  presents, tant públic adult com infantil. També participaran les biblioteques de Cornellà, amb algunes activitats

Les biblioteques de la Xarxa Municipal ténen tot un seguit de recursos relacionats amb el món dels pallassos d'entre els quals destacarem una guia de lectura i dos fons especialitzats:

Encara vols riure més?

Mira l'especial de l'humor anomenat Contes i històries per riure i la guia de lectura: Segueix el fil de l'humor.

Per últim mostrem algunes recomanacions i alguns enllaços al catàleg. D'aquesta manera podràs conèixer algunes obres amb pallassos molt particulars fent de protagonistes.

"A mis niños de treinta años" Miliki (cerca a catàleg) 

"En el circo"
Doro Göbel (recomanació)

"Max ya no hace reir" Laura Gallego (recomanació)
 

"Miliki y las tablas de multiplicar"
(cerca a catàleg) 

 "Payaso de urgencia"
Thierry Dedieu (cerca a catàleg)

En definitiva, una bona oportunitat per conèixer i gaudir de l'art dels clowns i, riure amb el pallasso o la pallassa que portes dins!

Mira el programa amb totes les actuacions a aquest enllaç.

Accedeix al web oficial del Festival de Pallassos.