Els bolets a la cultura Els bolets a la cultura

La tardor és època de plujes, de descens de les temperatures... i és per això que surten tants bolets! Són cossos fructífers d'un conjunt de fongs. Creixen en la humitat proporcionada per l'ombra dels arbres, però també en qualsevol ambient sense llum i humit. 

Algunes espècies es menjen i altres són verinoses.
 


Sabies que...?

Els bolets:

L'article sobre els bolets a Enciclonet
Personatges relacionats amb els bolets: gnoms, barrufets i Mario Bros.
Imatge: un cistell ple de bolets

 

           
           
               
 

El regne dels fongs es considera apart de les plantes i els animals al tenir un cicle vital i un desenvolupament reprodyuctor diferent. El seu numero i complexitat supera a la resta d'éssers vius: es calcula que hi ha més d'un milió d'espècies diferents. Pots aprofundir amb l' article dels bolets.
Ja hem vist que el principal us dels bolets es troba a la cuina. També hi ha alguns que es poden usar en medicina. Tenen molta presència també en la cultura popular, ja que són la casa dels barrufets o d' alguns gnoms. També juguen un paper primordial en els videojocs de Mario Bros, ja que el fan créixer i aguantar més danys dels enemics. Aquest joc ha fet que el bolet aparegui en molts logotips de marques pensades per als joves.


 
 
Camps, boscos, paisatges plens de bolets a la tardor. Els boletaires recollen cistells i més cistells de determinats tipus de bolets molt apreciats a la gastronomia catalana. Veieu la imatge.


 

 

 

Torna a l'especial de la tardor>>