eBiblio

Idees per entretenir-se a casa

Aquests dies diverses organitzacions estan presenten projectes, idees i sugerències d'activitats per poder fer a casa. Podem llegir ... però podem fer moltes més coses

Plataforma amb més de 800 jocs que pots jugar en línia amb coneguts o en solitari. Cal registrar-se i està en anglès. 

Entra aquí

En destaquem aquest joc en concret.

 

Plataforma Harry Potter at Home de l'escriptora J.K. Rowling amb activitats, articles, concursos, puzles i videos sobre les aventures de Harry, Hermione i Ron. 

Es troba en anglès. Entra aquí

I aquests dies s'ha sabut que l'autora d'aquesta màgica saga prepara una nova obra, una mica diferent. Ha posat en línia, obert i anglés dos capítols d'aquest nou projecte i vol que l'ajudis amb idees i il·lustracions. 

Més informació

 

T'expliquem com fer un Escape Room que es pot jugar a una sola habitació de casa. Amb materials descarregables. Presentat per Espacio Psicofamiliar

Entra aquí

I si vols viure una aventura totalment online tens aquesta opció on hauràs d'escapar del cole. Més informació clicant aquí

 

Diversos museus catalans impulsem el #MuseumQuizACasa, una edició especial del cèlebre concurs Museum Quiz per participar des de casa, oferint-vos una alternativa cultural i de lleure divertida mentre duri el confinament social sol·licitat per les autoritats sanitàries com a mesura de prevenció del Covid-19.

Entra a l'opció familiar que s'activa cada dia a les 18 hores de dilluns a divendres.

Entra aquí

Els últims números de Cavall Fort es troben en obert i en línia per a tots els nens que ho desitgin. A més manualitats, receptes ... en definitiva molts entreteniments per passar les hores...

Entra aquí

La revista Namaka ofereix una subscripció digital gratuita degut al confinament. Aprofita, podràs accedir a l'últim número però també a tota la col·lecció.

Entra aquí

Pack Màgic per quedar-se a casa és una proposta per a fer-vos una mica més lleugera la situació. La companyia ofereix l'oportunitat de veure gratuïtament i en obert una selecció de les seves pel·lícules.

Entra aquí : algunes de les seves pel·lícules a youtube

 

 

Conta contes que volten a tort i a dret per a petits i grans. Cada dia al seu canal de youtube un dels seus contes confinats.

Entra aquí

Una iniciativa semblant la proporciona la web El món d'en Juanito, pots entrar des d'aquí a la seva llista de vídeos on trobaràs la narració de diversos contes.

 

Roberto Santiago, autor dels exitosos llibres de la col·lecció “Los Futbolísimos”, us llegeix cada dia un capítol de seu últim llibre publicat, “El misterio de las botas mágicas”(núm.17). Trobareu tots els capítols que va llegint en aquest enllaç: Lectura últim llibre de los Futbolísismos.

L’editorial “SM”, ha realitzat aquesta gran iniciativa, i  té més recursos educatius, mira'ls aquí

 

 

Aquest veterà teatre et recomana 8 obres per a nens i joves que pots veure en línia. 

Mira aquí quines són

 

 

Web amb figuretes de paper que s'expliquen en vídeos educatius pas a pas. Són molt fàcils de fer i hi ha moltes.

Entra aquí

 

Una col·lecció de contes infantils, adreçats a nens i nenes de cinquè de primària, que divulguen les singularitats de cadascun dels parcs de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelonata, contes que trobaràs en format pdf.

Entra aquí

 

Des de la Biblioteca el Molí de Molins de Rei ens fan la recomanació d'estar atents a dos canals de yotube on es fan concerts en directe. Són aquests dos:

 

Mira l'article complet de la selecció que fan a Molins de Rei

Dintre d'una selecció molt més amplia de recursos, ens proposen també aquests webs de ciència i cuina:

També hi ha d'altres relacionats amb les manualitats que hem recollit al final d'aquesta plana : (les manualitats a Gènius)

Des de la Biblioteca Can Coromines de Sant Pol de Mar ens fan aquestes dues suggerències ; WattPad que és una web on hi podeu trobar molts llibres en format pdf descarregables  de forma legal per llegir als vostres dispositius mòbils i un parell de recursos científics : si sou més de descobrir experiments científics, us recomanem que mireu dos canals de Youtube: Big Van Cientifics i Clowntifics. El primer està pensat per un públic adult i ofereix una sèrie de vídeos curts amb explicacions científiques sobre fenòmens habituals. El segon, va pel públic infantil i està pensat per descobrir la ciència d'una forma divertida i atractiva.

 

Aquest bloc que manté la Biblioteca de Bellvitge ha recopilat més de 100 recursos que permeten fer multitud de coses diferents a casa. Es divideixen entre els que són per estudiar i els que permeten passar les hores d'oci. És una llista que no para de créixer; destaquem un dels recursos que presenta: Betevé. Dibuixa contes.

Entra aquí

Mira la notícia feta al portal Gènius

 

Però sobretot tingues en compte aquest consell:

 

Ves a Gènius

Creation date 29-03-2020 Last updated 27-05-2020