Sabies que... Tintín

Sabies que... a part dels àlbums publicats del Tintín hi havia altres preparats que mai es van publicar?

Doncs sí, l’Hergé era un autor inquiet sempre a la recerca de noves idees, i van plantejar algunes històries del Tintín que, per diverses circumstàncies, van romandre inèdites. És el cas de La piste indienne (1958), una història amb la que Hergé volia tractar amb més profunditat la problemàtica dels indis nord-americans, que ja havia tocat per sobre a Tintín a Amèrica(1932). El mateix any 1958 va sorgir la idea de fer un aventura centrada en Nèstor, el majordom del capità Haddock (Nestor et la justice), en la que és injustament acusat d’un assassinat; el projecte va quedar aparcat quan Hergé va decidir fer Tintín al Tibetbsp;(1959). L’any 1960, Hergé li demana a un dels grans autors de la historieta francobelga, Greg, guions per a Tintin. Greg li prepara primer un titulat Les pilules;i, posteriorment, un altre anomenat Tintin et le Thermozéro, en el que el reporter ha de localitzar una bomba de nova factura que podria ser molt perillosa; els dos projectes són aparcats, tot i que del darrer Hergé va fer l’esbós de varies pàgines.

Per fi, entre 1976 i 1980 Hergé va estar treballant en la idea d’Un jour d’hiver dans un aéroport, un guió que concentraria la seva acció en un aeroport, amb la presència d’un bon número de personatges pintorescos, però, finalment, Hergé va abandonar aquest argument en benefici de Tintin i l’Art-Alfa (1986), el seu darrer àlbum de la sèrie. Pot ser a partir de 2054, quan els drets d’autor de Tintin passin al domini públic, es rescatarà alguna d’aquests propostes.

Tintín_piste indienne

Alguns dels dibuixos preparatoris de La piste indienne (1958), com aquest, es van utilitzar per a la promoció del Fromage Tintin (1978), un formatge elaborat a la regió de la Lorena

Totes les imatges són copyright Hergé / Moulinsart