Reportatge Piu-Piu

Pares, nens, músiques i mascotes
Pares, nens, músiques i mascotes

Uns titelles gat

Heu sentit mai el rum-rum dels gats quan els acarones el clatell? En realitat és una mena de vibració que ens informa que el gat està de gust. Aquesta resposta és innata.

Els nadons amb molt poquets dies també donen aquesta resposta quan els agafem i els posem a prop dels nostres ressonadors principals, que són la caixa toràcica i les galtes. Si aleshores dolçament entonem una melodia amb la boca closa, sentim que el nen fa un lleu so que recorda el del gatet. Aquesta, de forma innata, és la primera cançó que cantem junts. És increïble!

Les nostres mascotes tenen el seu llenguatge propi, «bubs» i «mèus» de tota mena segons si ens volen dir una cosa o un altra. Un músic, Rossini, a qui agradaven molt els gats, es va inventar un «Duet còmic de dos gats». Us proposo que agafeu dos mitjons, dues agulles d’estendre i quatre trossets de cordill o de llana: ja  teniu uns titelles-gats. Poseu la peça de Rossini i interpreteu el duet al so de la música. Quan el nen pugui, si ja coneix la música,  doneu-li un titella i feu el mateix diàleg entre tots dos. Si voleu jugar més, improviseu amb l’entonació. Després, inventeu vosaltres un diàleg: un pot ser el gos i l’altre el gat.

A l’últim, poseu qualsevol música que us faci moure i balleu com si fóssiu... un gat, un gos, una tortuga, una serp... Descobrireu músculs que ni tan sols coneixíeu. Si us veu la vostra mascota pensarà: «Que en són, d’animals!»
 
La música i els animals ens ajuden a fer créixer la musculatura de l’empatia; per aquesta raó, barrejar música i mascotes pot ser una gran experiència. Animeuvos- hi!
 
Montse Dulcet i Valls. Pedagoga musical, mare de 2 nens, responsable de 2 gossos, 2 gats, 2 tortugues i 1 carolina.
 

Mira la resta d'articles de la Revista Piu - Piu

Font d'informació: