Francisco Ibañez
Ibáñez tenia una feina segura com a empleat de banca després d'haver començat com a nen dels encàrrecs però la seva passió era el dibuix. Amb només 20 anys va publicar els seus primers treballs i només un any després va entrar a treballar a l'editorial Bruguera, en aquell moment la més important en el sector del còmic. Només l'abandona amb la seva desaparició a la dècada dels 80. Edicions B seria la firma que es quedaria amb tot el fons editorial anterior.
L'any 1958 crea a Mortadel·lo i Filemó dos detectius que seran els seus personatges més famosos i aceptats. Durant una dècada protagonitzen històries curtes però a partir de 1969 comencen a viure llargues aventures rodejats d'una sèrie de personatges fixos sempre amb la realitat com a inspiració i adaptant-se als canvis que va patint la societat i la realitat del país.
A les biblioteques trobaràs:
Destaquem algunes aventures en concret, pots veure la primera de llarga durada (Sulfat atòmic) una molt popular (el tirà) i com dibuixa sobre temes actuals (eleccions) o té el costum de fer participar als dos agents a esdeveniments esportius importants a nivell mundial, com Mundials de futbol i Jocs Olímpics. Al catàleg Aladí trobaràs moltes historietes més:
També et pot interessar:
Busca llibres, música i cinema al catàleg aladí
Els bibliotecaris recomanen
Alerta!
Els còmics d'aquesta sèrie no són per a tu si:
- Et fan por els zombis, els fantasmes, els pallassos, els gats gegants de l’espai amb dos caps o els taurons assassins.
- No saps què vol dir intel·ligència artificial, enllaç quàntic o xip de memòria, i no vols de cap manera trobar-te amb aquestes paraules a un còmic.
En canvi, si vols veure batalles de cupcakes, ressurreccions impossibles, o conèixer els adolescents protagonistes d’aquestes boges històries intergalàctiques, llavors potser pots donar-li una oportunitat a aquest còmic, creat per l’autor de la famosa “Hora de aventuras”. "Los guerreros valientes" també va ser primer una sèrie a Youtube i ara… pots trobar els còmics a les biblioteques!
(Psssssst… una coseta més: si el llegeixes, fixa't en els comentaris que hi ha al peu de cada pàgina! Hi ha algú parlant amb tu des d’allà. Qui creus que pot ser?)
Recomanat per Sílvia Fernàndez Fernàndez de la Bib. Tecla Sala de L'Hospitalet de Llobregat