Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

Article Article

Les Perseides o Llàgrimes de Sant Llorenç
Les Perseides o Llàgrimes de Sant Llorenç

Nit on s'observen caure estels

Mitjana (0 Vots)

Heu sentit a parlar de les Perseides ?, i de les Llàgrimes de Sant Llorenç ?. Tant si heu sentit a parlar d'unes o altres, es tracta d'una pluja de petites partícules que deixa el cometa Swift-Tuttle, i que es cremen al contacte amb l'atmosfera. Hi ha molta gent que encara creu que es tracta d'una pluja d'estrelles, i això no és cert.

Però perquè se li diuen Perseides ?, sembla ser que es déu a que irradien des de la constel·lació de Perseo. I perquè s'anomenen també Llàgrimes de Sant Llorenç?, perquè aquest fenòmen s'observa al voltant de la festivitat d'aquest sant (10 d'agost), i perquè antigament van asociar aquesta pluja, amb les llàgrimes que el sant va derramar quan va ser cremat a la foguera.

Ara que esteu de vacances, aprofiteu per gaudir d'aquest fenomen tan bonic, els entensos diuen, que aquest any la millor nit per observar les Perseides, és la del 12 al 13 d'agost.

Així és que demaneu als vostres familiars i/o amics, que us acompanyin a algun lloc una mica lluny de la ciutat, amb molt poca il·luminació, i no us descuideu de portar alguna manta, perquè la millor manera d'observar les Perseides, és tombar-se al terra i això sí, cal tenir una mica de paciència, perquè hi ha estones que no es veuen.

També us podeu apropar a algun observatori astronòmic. Hi ha molts, que per a aquestes dates permeten l'entrada lliure a la gent per poder observar aquest fenomen tan fantàstic.

Diuen que cada vegada que es veu una "llàgrima", cal demanar un desig. No està comprovat que sigui cert, però ho podeu provar a veure què passa... 

Font d'informació: Generalitat de Catalunya. Departament d'Ensenyament