Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

Article Article

Àfrica
Àfrica

Àfrica és molt divers

Mitjana (0 Vots)

Sabies que el continent africà és el tercer més gran del món?

A més, segons els científics, els primers humans provenen d’aquest continent! Quants noms de països africans podries dir? Possiblement no els sabràs tots, perquè n’hi ha 55! I això suposen 84.000 km de fronteres, que és l’equivalent a fer dues voltes a la Terra! Però el que segur no coneixes, són els idiomes que es parlen en aquest continent, perquè hi ha més de 2.000 llengües diferents! Sabies que hi ha més persones que parlen francès a l’Àfrica que no pas a França?

Aquest continent té de tot i amb molts contrastos! Per exemple, mig Àfrica està coberta per paisatges verds i, alhora, al nord hi ha el desert més gran del món, el Sàhara! I també hi ha el riu més llarg del món, el Nil! A més, hi ha un llac que és tan gran que sembla un mar!

És el llac Victòria, de 68.800 quilòmetres quadrats! I el cim més alt és el Kilimanjaro, que fa 5.895 metres d'alçària i està a Tanzània! El que segurament sí que sabràs, és que a l’Àfrica hi viuen els animals salvatges més espectaculars del món, com els elefants, els lleons, les girafes, els hipopòtams, els orangutans, els cocodrils, els pingüins, i una llista molt llarga d’animals increïbles!

Com veus l’Àfrica té de tot, per això cada vegada hi ha més gent que viatja per visitar algun dels seus països a la recerca d’animals salvatges, aventures al desert o per conèixer cultures molt diferent de les nostres. L’Àfrica és  única!

Consulta el Personatge de Sabies que...

Mira l'article sencer en pdf

Font d'informació: Xarxa de Biblioteques Municipal