Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

No hi ha resultats.

Article Article

Qui és Carme Solé?
Qui és Carme Solé?

Carme a un acte públic

Mitjana (0 Vots)

“Escrito para que Carme lo hiciera ver”

Podríem dir que és un dels compliments més grans que se'l pot fer a un il·lustrador i la manera més precisa i poètica de definir quina és la seva feina. Hi estàs d'acord?

Aquestes paraules se les va dir en Gabriel Garcia Márquez a la Carme Solé quan va il·lustrar el seu conte La luz es como el agua, però segurament no és aquest l'únic compliment que ha rebut dels escriptors als que ha il·lustrat textos ni dels seus lectors.

La Carme Solé porta més de 50 anys regalant-nos part dels seus records personals, observacions, imaginació i experiències a través de la seva obra. Durant aquest anys, la Carme Solé ens ha anat deixant treballs memorables i ha col·laborat amb molts referents de la literatura catalana (Miquel Martí i Pol, Joaquim Carbó, Miquel Obiols ..) i de la literatura europea (Jean Le Fontaine, Bertolt Brecht ...)

Si et fixes en les seves il·lustracions, veuràs que té un estil molt característic, és a dir, d'aquells que al veure'l podem dir  com a experts "aquest dibuix és de la Carme Solé".  Per fer les seves obres, si et en fixes, veuràs que utilitza molts tipus de tècniques pictòriques aquarel·les, guaix, pastel, llapis de colors, tinta xinesa ...  Com a entreteniment, pots provar d'identificar-los i diferenciar-los.

Ara una curiositat, entre el 2012 i el 2015 la Carme Solé va cedir uns 400 dibuixos originals dels seus llibres a la  Biblioteca de Catalunya. D'aquesta manera, es podran conservar millor i els podrem gaudir al formar part d'una col·lecció pública.

La Carme ha guanyat molts premis, entre els que destaquen el Premio Nacional de Ilustración que ha guanyat dues vegades, la primera l'any 1979 amb el "Niño que quería volar",  "Peluso y la cometa" i "Pedro y su roble", i l'any 2013 per "ser una artista guia al món de la il·lustració del llibre infantil i altres gèneres".


"La lluna d'en Joan"
 

"Els nens del mar"

"Pedro y su roble "
 

"Peluso y la cometa"
 

Font d'informació: Xarxa de Biblioteques Municipals