Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

Article Article

Josep Vallverdú
Josep Vallverdú

@Imatge de l'Albert Carreras Ballart, 2011

Mitjana (0 Vots)

En Josep  Vallverdú va néixer a Lleida l'any 1923. Va estudiar Filologia Clàssica, i va dedicar part de la seva vida a la docència en un institut i una altra part a desenvolupar el seu talent com a narrador, poeta, dramaturg , traductor i assagista.

Ha fet protagonistes molts temes i les seves històries succeeixen en èpoques diverses, però el que més el caracteritza és que utilitza  un vocabulari molt variat, el que fa que les seves obres siguin riques en imatges i molt precises.

Entre el públic infantil és conegut pel seu personatge Rovelló, un gosset que ja ha esdevingut un clàssic de la literatura infantil catalana, però també ha escrit llibres per a joves i adults.

Una dada per impressionar-se, la quantitat de premis i reconeixements que ha rebut:  Premi Joaquim Ruyra, (1963), Premi  Folch i Torre (1968 i 1970), premi de la Generalitat a la millor obra juvenil (1981), d'Honor de les Lletres Catalanes, llista d'honor del Premi H.C. Andersen, (1980), Premi Nacional de literatura infantil i juvenil de les Lletres Espanyoles (1982), Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (2000, Premi Trajectòria (2002) i Premi Atrapallibres, categoria 10 anys (2019). Ha estat distingit amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1990) i la Universitat de Lleida el va fer Doctor Honoris Causa (2004).

I si vols continuar aprenent més coses sobre ell, no dubtis a capbussar-te a la seva pàgina web  

Aquí tens una selecció dels seus llibres adreçats a infants i joves

Un cavall contra Roma

Bestiolari 2

Xau, el gos nàufrag

El testament de John Silver

Primi quatre estrelles

Els convidats del bosc

Font d'informació: Xarxa de Biblioteques Municipals