Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

Article Article

Viatge al centre de la Terra de Jules Verne
Viatge al centre de la Terra de Jules Verne

Primera coberta

Mitjana (0 Vots)

Viatge al centre de la terra, és una de les moltes novel·les que va escriure Jules Verne. Es va publicar per primera vegada, el 25 de novembre de 1864, i per això aquest any es commemoren els 250 anys de la seva primera publicació.

En la primera edició, la novel·la constava de 43 capítols, però en l'edició de 1867, es van afegir dos capítols més, i es va modificar una mica el seu contingut.

La novel·la descriu el viatge que inicien el professor Otto Lidenbrock, el seu nebot Axel i en Hans, el guia que els acompanyarà en un aventura fantàstica. Si bé en alguns moments arriscaran les seves vides, també descobriran les meravelles que s'amaguen a l'interior de la terra.

Sabeu que Julio Verne va escollir un volcà islandès per descriure el lloc on va començar l'aventura? el volcà Snaefels (fotografia de la dreta) . Però el més curiós, és que Julio Verne, malgrat haver viatjat a molts països del món, mai no ho va estar a Islàndia. Es va documentar tan bé, que descriu perfectament els seus paisatges, costums, productes gastronòmics... Això és molt difícil de fer!

S'han fet moltes adaptacions d'aquesta novel·la, al món del cinema: l'any 1959 es va fer la primera pel·lícula, i la van seguir les realitzades al 1976  i la més actual del 2008, en la que es fa una adaptació més moderna de la novel·la original, i a la que van afegir més personatges; i també contes infantils: El Viatge al centre de la terra : les tres bessones.

Si encara no heu llegit la novel·la o vist les pel·lícules, a què esteu esperant?, us assegurem que gaudireu moltíssim!

I si voleu conèixer més coses sobre la Terra, a la biblioteca trobareu molts llibres que us expliquen els volcans, els jaciments i els materials que la conformen.
 

Font d'informació: XTEC