Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

Article Article

El Port Vell de Barcelona
El Port Vell de Barcelona

Port Vell de nit

Mitjana (0 Vots)

Cada quart dijous del mes de setembre, se celebra El Día Mundial Marítim, però normalment es deixa a criteri de cada país.

Aquest any, el dia escollit ha estat el 24 de setembre, i és un dia amb el que es vol donar a conèixer, la importància de la seguretat marítima i el medi ambient marí.

El lema d'aquest any és L'educació i formació marítima, i és que les dues coses, són necessàries per a la millora de la indústria del transport marítim.

Amb motiu d'aquest dia i tenint en compte que a Barcelona tenim el meravellós Port Vell, et volem explicar un munt de coses que pots fer.

El Port Vell és la part més antiga del Port de Barcelona. Durant els darrers anys s'ha convertit en un espai de referència per a barcelonins i turistes, on es poden realitzar un munt de coses i activitats, tant per terra, mar i aire.

Al Port Vell no hi ha carrers, però sí que trobaràs molls, places, rambles i passejos, i et sentiràs envoltat de vaixells i l'olor del mar.

Si vols veure espècies marines, pots adreçar-te a L'Aquàrium, on podràs veure des de taurons a estrelles de mar...

Si vols comprar algun detall, pots anar al Maremàgnum, on trobaràs botigues i restaurants oberts durant tot l'any, o veure la fira d'Artesania que hi ha al Palau de Mar.

També pots visitar museus, com el Museu Marítim, on podràs gaudir de les col·leccions sobre història i cultura marítimes més grans de la Mediterrània, i de moltes activitats.

Si vols gaudir del port, com un mariner de veritat, no pots deixar de fer un passeig amb Les Orenetes, que recorren el port i el litoral de Barcelona.

Però si vols veure tot això des de l'aire, pots agafar el Transbordador Aeri (Telefèric), que fa un viatge per sobre del Port i la ciutat de Barcelona.

Si tens el carnet de les biblioteques de la Xarxa Municipal, podràs gaudir d'un 50% de descompte en l'entrada al Museu Marítim, i trobar contes a les biblioteques, com Petita història del Port de Barcelona, i Un Port al llarg del temps : un viatge de 10.000 anys: des d'un enclavament comercial fins al majestuós port marítim.
 

Font d'informació: Web del Port de Barcelona