Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

Article Article

Animals de companyia
Animals de companyia

Diversos animals de companyia

Mitjana (0 Vots)

Quan sentim a parlar d'animals de companyia, de seguida pensem en un gos o un gat, oi? I és que en realitat, són els animals que més famílies crien i mantenen a les seves llars. 

Si bé, hi ha persones que adopten com a mascotes altres tipus d'animals com ocells, peixos, aranyes, escorpins...  els animals de companyia solen ser bufons, afectuosos, i gens perillosos.

El cert, és que cuidar d'un gos o un gat, o qualsevol altre ésser viu, és una manera divertida de complir compromisos i tenir un company de joc. Però també una gran responsabilitat que cal assumir (se'ls ha de netejar, donar de menjar i beure, passejar...) 

Molts estudis confirmen que la relació amb els animals de companyia, millora la qualitat de vida de les persones: les fa estar més actives, evita l'avorriment, proporcionen companyia ...

També hi ha animals de companyia que ajuden a persones que tenen algun tipus de dificultat, sobretot visual o auditiva. Segur que en més d'una ocasió, has vist pel carrer a persones cegues que porten un gosset, oi? Són gossos que han estat ensinistrats per guiar a aquestes persones i avisar-los de qualsevol perill o atac que puguin percebre.

I és que els animals de companyia estan molt presents a les nostres vides: quan som petits sempre ens regalen algun peluix que imita a algun animal domèstic, oi? I llegim contes o còmics  (Snoopy), veiem sèries de televisió (Garfield) pel·lícules al cinema (La dama i el vagabundo) on també són les protagonistes. També podem saber més coses d'un gos Collie molt famós: Lassie.

Si vols conèixer més coses sobre els animals de companyia, a les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals, trobaràs molt material, des de contes com El Rei de la casa, i Brisca a llibres sobre consells per tenir-ne un, com Els Animals de companyia  i El Meu animal de companyia.

Font d'informació: Agenda Barcelona