Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

Article Article

Pobles indígenes d'Amèrica
Pobles indígenes d'Amèrica

Paisatge del Perú

Mitjana (0 Vots)

Els pobles indígenes d'Amèrica són els habitants precolombins del continent americà, llurs descendents i altres grups ètnics que s'identifiquen amb aquests pobles històrics. Els primers pobladors americans són molt recents en comparació als de la resta de continents.

Avancen de nord a sud per tot el continent encara que la major part de la població vivia a Mesoamèrica o a la regió occidental de Sud-amèrica. També formen part d'aquests primers habitants americans navegants d'altres continents que arriben a diferents punts costaners.

Hi ha molts pobles indígenes diferents amb unes característiques físiques de diferències notables que es poden deure a l'aillament de cadascun dels grups, l'adaptació a hàbitats diferents (no és el mateix viure a les muntanyes dels Andes que als diversos altiplans)

Amb l'arribada dels invasors europeus del segle XV comença una època de lluites i de decadència de la cultura autòctona que posa fi a l'hegemonia d'uns pobles indígenes molt importants i avançats tècnicament pel seu temps.

Font d'informació: Enciclonet, article d'Amèrica Prehispànica