Detall d’imatge - Gènius

Ruta de navegació

Imatge

Slime
Slime

Primer pla del slime

Segur que has fet o provat a fer alguna vegada un slime, però has pensat en les seves propietats? És clar que sí, perquè són precisament aquestes les que el fan tan atractiu: no és ni líquid ni sòlid, però flueix com un líquid i resisteix com un sòlid. Genial, no?

Però com és possible?

El slime és un líquid, però no un líquid normal, ja que la seva capacitat per a fluir no és constant (com l’aigua, la llet o l’oli). És el que la ciència considera un fluid no newtonià.

Un fluid no newtonià és el que canvia la viscositat depenent de la temperatura i de la tensió que se li aplica. El slime, quan se’l vessa, té una baixa densitat i es comporta com un líquid espès, però quan se l’exprimeix, la pressió aplicada ajunta les partícules del material i es comporta com un sòlid humit.

El slime troba el seu paral·lelisme al món natural en la mucosa i la lava, però hi han d’altres fluids no newtonians a la nostra vida diària: la sang, la saliva el formatge, la mantega, la confitura, la mel...

25 recetas de slime sin bórax

Cómo hacer slime en casa

Crea con slime

Font d'informació:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les que no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de cookies durant 30 dies per a millorar l’experiència de navegació. Recorda que pots eliminar les cookies del teu navegador.
  • De tercers per mostrar-te informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, X, YouTube, etc. A l’accedir a aquests llocs web podràs decidir si acceptes o no les seves polítiques de privacitat i de cookies.

Més informació