Imatge
Els seus inicis
L'any 1915 es va crear l'Escola Superior de Bibliotecàries, per preparar a les noies que treballarien a la Xarxa de Biblioteques Populars.
Aquesta escola, va comptar amb un professorat de renom, entre els que destacaven universitaris i intel·lectuals de primera línia, com Eugeni d'Ors, Jordi Rubió i Balaguer i Ramon d'Alòs-Moner, entre d'altres.
Els estudis tenien una durada de 3 anys, i les alumnes (en aquella època eren uns estudis només per a dones) havien de tenir 17 anys i superar una prova selectiva (equivalent als coneixements del batxillerat actual) per poder matricular-se a l'Escola.
Algunes de les assignatures que s'estudiaven eren: bibliologia, biblioteconomia, grec, llatí, història de l'art..., i també havien de fer pràctiques.
Al finalitzar els estudis, algunes bibliotecàries de la primera promoció van poder treballar en alguna de les biblioteques populars que es van inaugurar l'any 1918, i altres ho van fer en d'altres biblioteques, com la de l'Institut de Cultura per a la Dona.
Entre els noms destacats d'aquestes bibliotecàries trobem escriptores de renom, com la poetessa Rosa Leveroni i l'escriptora i periodista Aurora Díaz-Plaja.
A continuació pots veure l'audiovisual, de l'exposició BiblioTec. Cent anys d'estudis i professió bibliotecària, que s'ha fet amb motiu del centenari de la creació de l'Escola Superior de Bibliotecàries.