Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’imatge

Imatge Imatge

La trepitjada del raïm
La trepitjada del raïm

Trepitjant el raïm

Mitjana (0 Vots)

Mires aquesta imatge i penses en un soroll "xof, xof,xof!, una sensació agradable als peus amb el most entre els dits i l'aroma del raïm que arriba al nas.  Sensacional, no?

El trepitjat del raïm  és la primera etapa d'elaboració del vi a la manera tradicional, que es conserva en les bodegues familiars i que podem gaudir  gràcies a les festes de la verema que tenen lloc al setembre i a l'enoturisme (consum cultural del vi). Normalment, va acompanyat del tast del primer most, que encara no és vi ja que no ha passat per tot els processos de premsat, fermentació i envelliment.

Vols convertir-te en un expert o una experta de trepitjar raïm?

Segueix aquesta senzilla guia:

  • Pots fer-lo amb els peus nus o amb botes
  • Trepitja del centre cap els costats
  • Fes-ho amb ritme, així que acompanya't de música i gaudeix ballant

Font d'informació: Xarxa de Biblioteques Municipals