Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’imatge

Imatge Imatge

La temible marabunta!
La temible marabunta!

Moltíssimes formigues juntes

Mitjana (0 Vots)

El que veiem és una ràtzia de marabunta o formigues legionàries, és a dir, una incursió en massa per a atacar una presa (insectes, aranyes, petits vertebrats). 

La marabunta es mou en una columna que pot arribar a ser de 20m d'amplada i 200m més de llargada i estar constituïda per entre 100.000 a 2.000.000 de formigues adultes(a aquesta impressionat xifra hem de sumar les larves que transporten amb elles).

Les formigues legionàries són depredadores agressives (tenen unes potents mandíbules i, algunes espècies, agulló també) i arrasen amb tot el que troben pel seu camí durant tot el dia, ja que no s'aturen fins que no arriba la nit.  Per a dormir fan un formiguer amb els seus propis cossos (vivaç), de manera que  les formigues més velles resten exposades i les més joves més amagades. El "formiguer" té una estructura complexa amb "passadissos" on es col·loquen la reina, les seves larves i el menjar.

La vida d'aquest tipus de formiga transcorre principalment en moviment (fase nòmada o migratòria), però té una fase estacionària, que dura entre dues i tres setmanes, on la reina aprofita per posar el ous i les larves per a descloure.

Com pots comprovar les formigues legionàries no es comporten com la resta de les formigues.

Font d'informació: Viquipèdia