Guia de lectura

Expliquem la vida amb un conte: els trastorns en l'aprenentatge

Expliquem la vida amb un conte: els trastorns en l'aprenentatge
Guia creada per:
  • Tiana. Biblioteca Can Baratau

En l'actualitat, l'índex de fracàs escolar se situa entre el 10% i el 15% de la població infantil. Un percentatge prou alt de la població escolar té problemes d'aprenentatge. D'aquest percentatge n'hi ha degut a Trastorns de l'Aprenentatge (de la lectura -dislèxia, de les matemàtiques -discalcúlia-) i a d'altres trastorns que, no considerats com a Trastorns d'Aprenentatge, afecten en la manera de rebre i treballar la informació (TDAH, Trastorn de l'Aprenentatge no verbal -TANV- Trastorns de l'espectre autista com la Síndrome d'Asperger -SA-, Síndrome de Tourette -ST-, Trastorn específic del Llenguatge -TELL-) i per tant, en la manera d'aprendre.

Tant en l'àmbit familiar com en el marc de l'escola inclusiva, és absolutament imprescindible la formació, de pares i mares i dels professionals de l'educació per atendre els alumnes.

L'objectiu d'aquesta guia és facilitar els recursos per conèixer-los, i així ajudar, perquè només quan hi ha coneixement hi ha comprensió, i només d'aquesta manera és possible la intervenció i la integració escolar, familiar i social.

Data de creació: 07/09/2013

Última actualització: 22/01/2015

TDAH


Autoria: Unidad de Salud Mental Infantil y Juvenil del Hospital Universitario de Córdoba

Ofereix tota mena d'informació bàsica adreçada als pares, des de recursos i adreces d'interès, tractaments...

Autoria: Generalitat de Catalunya, Departament d'Ensenyament

Des del departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya se'ns ofereix informació bàsica del TDAH, des de la seva detecció, com s'ha d'intervenir, avaluar, protocols ...

Autoria: Catalunya Ràdio

L'emissora Catalunya Ràdio té un blog dedicat als pares, on podrem trobar diferents àudios de programes emesos de temes d'interès per a pares i mares, com és el cas del que avui us proposem. Aquest àudio tracta del tipus inatent del TDAH amb la neuropsicòloga de CNIM, que explica com es detecta, com es diagnostica i com es tracta, i com moltes vegades el diagnòstic és tardà perquè passen desaparcebuts.

Autoria: Adana Fundació

La Fundació Adana té per objectiu millorar la qualitat de vida d'infants, adolescents i adults afectats per TDAH. Ofereix informació bàsica, detecció i avaluació, enllaços d'interès, associacions, publicacions, etc.

Autoria: Associació TDAH Vallès

Ofereix informació bàsica del TDAH, a més ofereix com a servei atenció a les famílies, formació de pares i també grups d'adults a la zona de Sabadell.

Autoria: Assoaciació de Famílies de Nens amb dèficit d'atenció/hiperactivitat

Ofereix informació sobre el TDAH amb l'objectiu de difondre-la entre la població, l'existència d'aquest trastorn que afecta infants, adolescents i adults. A més, informa de les activitats que es fan, enllaços d'interès...

Autoria: Associació d'Afectats per Dèficit d'Atenció amb o sense Hiperactivitat de Catalunya

Ofereix informació bàsica sobre el TDAH: què és, símptomes, tractament, recursos, materials didàctics, enllaços webs, activitats que es fan...

Autoria: Fundación Cantabria ayuda al Déficit de Atención o Hiperactividad

Ofereix informació general sobre el què és el TDAH, el seu diagnòstic i tractament, així com es viu el TDAH en les diferents etapes de la vida i en la societat: família, escola... També podrem trobar el llibre blanc sobre el TDAH, experiències de famosos...

Autoria: Jansen-Cilag España

Es tracta d'una pàgina web sobre el TDAH, on podem trobar informació sobre en què consisteix, causes, el seu tractament, contes i vídeos al respecte, consultori per pares, associacions de pacients i preguntes freqüents.

Autoria: Catalunya Ràdio

Pàgina web de la ràdio nacional de Catalunya, on podrem escoltar diferents programes on s'ha tractat el TDAH.

Torna a l'inici