Guia de lectura

Expliquem la vida amb un conte: els trastorns en l'aprenentatge

Expliquem la vida amb un conte: els trastorns en l'aprenentatge
Guia creada per:
  • Tiana. Biblioteca Can Baratau

En l'actualitat, l'índex de fracàs escolar se situa entre el 10% i el 15% de la població infantil. Un percentatge prou alt de la població escolar té problemes d'aprenentatge. D'aquest percentatge n'hi ha degut a Trastorns de l'Aprenentatge (de la lectura -dislèxia, de les matemàtiques -discalcúlia-) i a d'altres trastorns que, no considerats com a Trastorns d'Aprenentatge, afecten en la manera de rebre i treballar la informació (TDAH, Trastorn de l'Aprenentatge no verbal -TANV- Trastorns de l'espectre autista com la Síndrome d'Asperger -SA-, Síndrome de Tourette -ST-, Trastorn específic del Llenguatge -TELL-) i per tant, en la manera d'aprendre.

Tant en l'àmbit familiar com en el marc de l'escola inclusiva, és absolutament imprescindible la formació, de pares i mares i dels professionals de l'educació per atendre els alumnes.

L'objectiu d'aquesta guia és facilitar els recursos per conèixer-los, i així ajudar, perquè només quan hi ha coneixement hi ha comprensió, i només d'aquesta manera és possible la intervenció i la integració escolar, familiar i social.

Data de creació: 07/09/2013

Última actualització: 22/01/2015

Trastorn específic del llenguatge


Autoria: Victor M. Acosta Rodríguez i Ana M. Moreno Santana

La pàgina ens permet realitzar un primer cop d'ull al llibre publicat per Victor M. Acosta Rodríguez i Ana M. Moreno Santana sobre les dificultats del llenguatge en el món educatiu.

Autoria: Generalitat de Catalunya, Departament d'Ensenyament

Es tracta d'un manual de pautes i orientacions per intervenir en l'alumnat amb dificultat de llenguatge i comunicació en l'escola.

Autoria: Disfasia en Zaragoza

Blog destinat a oferir informació i recursos sobre els trastorns en el llenguatge. Hi podrem trobar des de: recursos, informació sobre associacions, pictogrames, contes, articles recomanats, subvencions, etc.

Autoria: Asociación Valenciana de Padres de Niños con Trastornos Específicos del Lenguaje

Pàgina web que dona informació orientativa a pares i mares amb fills amb trastorns específics del llenguatge. Ofereix informació sobre prestacions econòmiques, suports a l'escola, orientació sobre el diagnòstic, materials: llibres, dvds..., jornades, seminaris, associacions...

Autoria: Associació del Trastorn Específic del Llenguatge de les Balears

És la pàgina web de referència sobre el trastorn específic del llenguatge de les Illes Balears. Ofereix informació bàsica sobre el TEL, notícies i enllaços d'interès, així com la possiblitat de descarregar manuals i pautes sobre el tema.

Autoria: Associació Trastorn Específic del Llenguatge de Catalunya

Aquesta és la pàgina de referència de l'Associació Trastorn Específic del Llenguatge de Catalunya. Ofereix informació bàsica sobre què és el TEL, així com les notícies d'actualitat i les activitats de l'associació.

Torna a l'inici