Notícies Notícies

El nou bibliobús Puigdon
El nou bibliobús Puigdon

El proper divendres 16 de setembre s'inaugura un nou Bibliobús de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona: el Puigdon. Rep el nom de la muntanya de 1.207 metres del municipi d'Alpens.

Amb aquest nou vehicle ja són 10 els bibliobusos de la Diputació de Barcelona que donen servei a 110 municipis, amb prop de 161.000 habitants. La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona estarà integrada a més per per 225 biblioteques.

El Puigdon, concretament, donarà servei a 11 municipis: El Brull, L'Esquirol, Lluçà, Muntanyola, Perafita, Prats de Lluçanès, Santa Eulàlia de Riuprimer, Tagamanent, Tavèrnoles, Viladrau i Vilanova de Sau. En funció de la població, alguns municipis tindran servei setmanal i altres quinzenal.

El nou vehicle, de 10 metres de llarg i una alçada de 3'5 metres, conté uns 2.800 documents per a préstec d'un fons inicial de 5.000 documents que s'aniran renovant periòdicament.

Rep el suport de la Biblioteca Joan Triadú de Vic i suposa una millora a les rutes dels bibliobusos Guilleries i Tagamanent que s'han reestructurat per augmentar algunes freqüències de pas.

El vehicle disposa d'una pantalla gegant per a diferents usos, màquina d'autopréstec, tres tablets perquè puguin utilitzar els usuaris, així com servei de cobertura wifi. Serà un banc de proves de projectes i iniciatives que després es podran posar en pràctica a altres bibliobusos.

I si pots apropa't a Viladrau. A les 17.30 h. del dia 16 de setembre es fan actes pels més petits. T'ho passaràs d'allò més bé, ja que el Gènius i la Valentina donaran la benvinguda al nou bibliobús. A més presentaran i dinamitzaran totes les activitats i narraran un conte sorpresa.

Tant els petits com els grans podeu deixar la vostra felicitació o desig pel nou bibliobús a la Torre de les felicitacions.
Tothom que vulgui podrà fer-se una foto amb el nou bibliobús al Photomarc.

I per últim, podreu descobrir el bibliobús per dins.

Més informació:
14/09/2016 10:53h
Mitjana (0 Vots)