Novetats

Fills del món

Romero, Mireia

Barcelona : Rosa dels Vents, setembre del 2022

Aquesta és la història d’una família, la Mireia i el Carlus, i les seves filles, que van adoptar del Nepal. Quan les filles ja son adolescents, tornen tots al Nepal a retrobar els seus orígens, per construir el futur. 
No és només una història de maternitat i d'adopció emocionant, sinó que amb la força de la seva lectura ens obre els ulls i ens convida a reflexionar sobre els nostres propis orígens. Sense por, perquè totes som filles del món, tots som fills del món.

«Quan no tens un poble a on tornar de vacances i veure els teus, d'on ets?», es pregunta Mireia Romero a Fills del món. Sembla una pregunta intranscendent, però no tothom té clares les seves arrels, explica. Les guerres, les morts o els trasbalsos familiars fan que tot el que ens envolta trontolli i a vegades fins i tot ens obliguen a canviar de terra. «He viscut en quinze cases diferents de la meva ciutat i em considero afortunada. L'àvia va canviar de terra per la mort dels seus pares, l'avi va canviar de mare quan la seva es va morir. La mare va canviar de casa en quedar-se sola. I les nostres filles van canviar de país i de família. Van néixer al Nepal i ja fa més de vint anys que són amb nosaltres».

*Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

27/02/2023