Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

Personatge Personatge

Steven Spielberg
Steven Spielberg

Steven Spielberg rep un premi.

Mitjana (0 Vots)

És un director de cinema, nascut a Cincinatti el 18 de desembre de 1947. Fill d'un expert informàtic i una pianista. Va viure a San Francisco, on va començar a rodar els seus primers curtmetratges. Als 13 anys ja havia rodat i muntat una pel·lícula de llarga duració "Scape to Nowhere",amb els components de la seva família.

Va abandonar estudis universitaris de lletres per dedicar-se profesionalment al cinema. Als 19 anys va fer el curtmetratge "Amblin" premiat a festivals. Gràcies a aquesta producció Universal Pictures li fa un contracte per set anys per la seva secció de televisió. Treballar per televisió li treia la llibertat per crear les seves pròpies produccions. Deslligat d'aquest contracte  la seva primera pel·lícula pel cinema va ser  "The Sugarland Express" (1974), a la que va seguir "Tiburó" (1975), el seu primer èxit que va proporcionar-li els diners per formar la seva pròpia productora.

A partir d'aquest moment, Spielberg va dirigint pel·lícules que sempre ténen una acollida excelent per part del públic i de la crítica. Són bons exemples ET i la sèrie sobre Indiana Jones.

Un dels seus films més importants va ser " Parc Juràssic" que va ser l'adaptació de la novela del mateix títol de Michael Crichton, amb la que els dinosaures  es van posar de moda i es van crear molts productes de merchandising.

Steven Spielberg busca continuament noves emocions. És un dels directors més poderosos de Hollywood i moltes de les seves pel·lícules han estat les més taquilleres de la història del cinema.
 

Font d'informació: Enciclonet