Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

Personatge Personatge

Lola Anglada
Lola Anglada

Retrat de Lola Anglada

Mitjana (0 Vots)

Lola Anglada neix a Barcelona el 29 d'octubre de 1892, en una família acomodada, que li va permetre dedicar-se a la seva vocació artística. Va tenir a la seva disposició grans mestres de la pintura i dibuix, com Antonio Utrillo, Joan Llaverias i Apel·les Mestres.

Caricatura d'Apel·les Mestres.

Amb només 13 anys, va publicar les seves primeres il·lustracions a la revista infantil Cu-cut!, i va continuar a altres publicacions com En Patufet, La Mainada... 

 

  

 

Cu-cut

 


 

 

En patufet (antologia)
  

 

La mainada

 

 

L'any 1911 va poder exposar una de les seves primeres obres, Ball de Festa, en l'Exposició Internacional d'Art celebrada a Barcelona.

La majoria dels contes de Lola Anglada estan protagonitzats per animals o plantes, utilitzant la tècnica de la personificació, com Margarida (1929), Monsenyor Llangardaix (1929) o Narcís (1930). La seva principal font d'inspiració la troba en la seva infància.
 

Margarida
 

Narcís
 

  

Monsenyor Llangardaix
 

Contes d'argent
 

Les meves nines

 

I..., sabeu que Lola Anglada col·leccionava nines? Va arribar a col·leccionar-ne més de tres-centes. Les podeu visitar al Museu Romàntic de Sitges. Fins i tot, va escriure un bonic llibre de relats que va dedicar a algunes d'elles, Les meves nines (1983).

 

 

Va rebre molts premis per la seva feina, entre ells la Creu de Sant Jordi concedida per la Generalitat l'any 1982. Lola Anglada va morir el 12 de setembre de l'any 1984 a Tiana.

Trobaràs més informació aquí

Vés a l'especial Qui dibuixa els contes?>>

Font d'informació: Diccionari biogràfic de dones