Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

Personatge Personatge

Pocahontas
Pocahontas

Monument dedicat a aquest personatge

Mitjana (0 Vots)

La història de Pocahontas ha estat coneguda mundialment gràcies al cinema, però no tothom sap que Pocahontas va ser un personatge real i que la seva història, tot i que coincideix en alguns episodis, és diferent a la de l’argument de la pel.lícula de Disney.

Pocahontas era en realitat un sobrenom que significa 'trapella', el seu veritable nom va ser Matoaka; va néixer el 1595 i era la filla del cap dels powhatans, una tribu de Virginia que vivia de l’agricultura, la caça, la pesca i la recol·lecció.

El 1607 un grup de colons anglesos van arribar a les seves costes i van fundar l’assentament de Jamestown. Un cop instal.lats es van adonar que per tal de sobreviure necessitaven relacionar-se amb els powatans; així mitjançant el comerç van obtenir pells i menjar i els powatans objectes de metall com destrals i ganivets. 

Però a mida que els colons s’anaven fent més nombrosos, la convivència entre europeus i la tribu es feia més tensa i en un d’aquests conflictes, a l’any 1613, Pocahontas va ser raptada i traslladada com a ostatge a Jamestown amb l’objectiu d’intercanviar-la per anglesos presoners.

John Rolfe (un colon vidu) es va enamorar de Matoaka i es va casar amb ella el 1614 un cop convertida al cristianisme. Aquest va ser el primer matrimoni registrat entre un europeu i una nativa americana. Un any després van tenir un fill i tota la família, junt amb una dotzena de membres de la tribu, van viatjar a Londres on va ser molt popular.

En aquesta època Pocahontas va passar a anomenar-se Lady Rebecca Rolfe. Quan la família preparava el 1617 el retorn a Virginia, Matoaka es va posar greument malalta i la nostra protagonista va morir poc després, als 21 anys.

Pocahontas

Pocahontas

Pocahontas II

Pocahontas 

 

 

Font d'informació: Xarxa de Biblioteques Municipals