Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

Personatge Personatge

Amèlia Earhart
Amèlia Earhart

Monument commemoratiu

Mitjana (0 Vots)

Amèlia Earhart, va néixer el 24 de juliol de 1898 a Kansas. Va ser una aviadora norteamericana que es va fer famosa per ser la primera dona en travessar l'Oceà Atlàntic en solitari (20 de maig de 1932), i la primera persona a volar amb èxit entre la illa de Hawaii i Estats Units. 

Va començar les seves classes d'aviació amb la pionera de l'aviació femenina, Neta Snook, i saps com es deia el primer aeroplà que es va comprar?, "El Canario".

L'any 1922 va aconseguir el seu primer rècord d'altitud, i va començar a ser molt coneguda en el món de l'aviació, l'anomenaven "La Reina de l'Aire".

 

L'any 1931 es va casar amb l'editor George Putnam, que la va ajudar a publicar el seu llibre Veinte horas, cuarenta minutos.

L'Amèlia, sempre estava buscant nous reptes, i el més gran va ser el de fer un viatge al voltant del món. Finalment l'any 1937  es va embarcar en aquest projecte, i es va endur de company a Frederick Noonan, un expert pilot en rutes aèries comercials.

 

El viatge va començar molt bé, però un bon dia es va perdre el contacte, i el seu avió va desaparèixer en mig d'un temporal. Després de 16 dies de cerca, tant per aire com per mar, no es va trobar ni l'avió, ni als tripulants.

Mai es va saber que va passar, hi ha moltes hipòtesis sobre la seva desaparició. I fins i tot, l'any 2009 la directora Mira Nair va fer una pel·lícula basada en la seva vida, Amelia.

Vés a l'especial de la volta al món

Font d'informació: Biografías y vidas