Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

Personatge Personatge

Charles Darwin
Charles Darwin

Retrat de Darwin

Mitjana (0 Vots)

Va ser un naturalista britànic del segle XIX. Figura emblemàtica de les ciències naturals i de l'evolucionisme, va ser el més important defensor de les doctrines de la selecció natural.

Va començar estudis universitaris de medicina però no li agradaven i només li van servir per establir contactes amb investigadors d'història natural, químics i zoòlegs que influeixen en la seva obra posterior.

A l'època universitària el seu estímul eren les excursions d'estiu on observava la natura , experimentava i col·leccionava amb altres estudiants amb les seves aficions.

Ja abandonada la facultat, el seu cosí el va iniciar en l'estudi dels insectes, altra influència important va ser la de clergue i botànic John Stevens Henslow, que el va ajudar a interessar-se per la geologia.

Els seus viatges comencen amb curtes expedicions per les Illes britàniques. Però aviat va sorgir el que ell va interpretar com una gran oportunitat: una vacant per a un naturalista en un viatge d'investigació promogut pel govern. Havia d'acompanyar al capitá del navi Beagle, Robert Fitz Roy i realitzar estudis geològics i naturalistes.

Aquestes investigacions serian l'inici de la seva teoria de l'evolució.

Font d'informació: Article d'Enciclonet