Recomanació

Off

Salomó, Xavier

[París] : Seuil, cop. 2014

L’àlbum il·lustrat del sabadellenc Xavier Salomó és un al·legat en pro del tancament de les centrals nuclears, fet des de la més pura poesia. Cap paraula escrita acompanya les magnífiques il·lustracions i el cert és que no en cal ni una, perquè el discurs visual de l’autor és tan potent que afegir-hi altres recursos narratius gairebé faria nosa.

L’agosarada proposta convida els adults a compartir “lectura” amb els infants, deixant que els menuts imaginin el que succeeix o podria succeir.

És un llibre ple de preguntes implícites: “D’on creus que vénen els personatges?”, “Què ha succeït al món?, “Per què està tot tan destrossat?”... Una nena amb un cert aire de Caputxeta Vermella i un cérvol protagonitzen la història. I encara hi ha dues protagonistes més a destacar: la valentia i l’esperança.

Si algun dia es poden arribar a prémer tots els botons ‘off’ de totes les centrals nuclears del món, la natura ressorgirà i mostrarà que no tot està perdut. Però, primer, cal que algú s’atreveixi a fer-ho.

L’àlbum, que l’autor defineix com el seu projecte més personal, ha estat guardonat amb el Premi ZinZin de Lecture 2016 (França).

Adequat de 9 a 10 anys.

Recomanat per Anna Cabeza. Membre del Grup de treball de les àrees infantils de Sabadell. Biblioteca del Nord de Sabadell.

11/10/2018