Recomanació

Tres gallines i un paó

Laminack, Lester L.

Barcelona : Juventud, 2013

La granja és un lloc tranquil on tothom té la seva feina i ningú es queixa... fins que arriba un infeliç paó que ho capgira tot. Gràcies al paó s'aturen nous clients a la granja i el negoci va prosperant. Però a les gallines no els agrada que el nouvingut rebi tota l'atenció mentre elles romanen al galliner fent tota la feina dura. El vell gos savi, en veure apropar els problemes, proposa realitzar un intercanvi de treball. El que segueix és la divertida història de tres gallines que intenten guarnir-se per aturar el trànsit i un paó molt angoixat que no sap com pondre un ou.

Aquest divertit conte revela que quan un enveja la feina de l'altre i decideix intercanviar rols, de vegades descobreix com n'és de difícil aquest treball, tot que d'entrada no ho semblava.

Tant el paó com el trio de gallines protagonistes estan hàbilment dotades d'expressió, són deliciosament divertides i aconsegueixen arrencar riallades a tot el lector que es decideixi a llegir la seva història i observar les seves il·lustracions.

Adequat de 6 a 8 anys.

Recomanat per Sílvia Cantos Bastida de la Biblioteca Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar.

17/11/2023