Reportatge Tretzevents

Flamencs
Flamencs

Flamencs a la llacuna

Aquests animals tan bufons que veieu a les fotografies es diuen FLAMENCS. Els flamencs són molt especials i de fesomia cridanera perquè, mascles i femelles, són de color rosa, de potes i coll molt llargs i, quan volen, s'estiren.

El cap es petitó i el bec de color negre. També les plomes de les ales de vegades són negres i fan un efecte meravellós.

Els flamencs mascle són una miqueta més grans. Quan neixen són de color grisenc i adopten el rosa en créixer, sempre que tinguin una bona alimentació.

Els flamencs tenen una llengua molt llarga i aspra i s'alimenten d'algues i de petits invertebrats, com ara els mol·luscos o crustacis. Tot aliment el troben a les llacunes i habitualment mengen plegats, en una gran colla. Però el que és ben estrany és que per menjar els flamencs fiquen el cap a l'aigua, baixant-lo, amb el bec a l'inrevés.

Els flamencs són aus monògames, és a dir, tenen una sola parella. I, sabeu com l'escullen? Doncs es reuneixen en grups de més de 150 i en surten les parelles formades. Els més atractius són els més rosadets.

Els flamencs es reprodueixen ponent ous, de novembre a febrer. Encara que l'ou el pongui la femella, durant 30 dies tant el pare com la mare n'ajuden la incubació. Quan neixen són de color taronja amb moltes plomes blanques. Ara bé, als tres mesos d'edat els flamencs ja no necessiten cura, són molt espavilats!

El flamenc és una de les aus més atractives.

Què en penseu vosaltres?

Text i fotografia: Alícia Garcia

Font d'informació: