Reportatge Piu-Piu Reportatge Piu-Piu

Per als nens, dormir es separar-se dels pares durant moltes hores
Per als nens, dormir es separar-se dels pares durant moltes hores

Ninots per dormir

Mitjana (0 Vots)

Els pares sabem que el son és essencial pel descans del nen. Compleix una funció reguladora i reparadora de l'organisme. En els primers mesos de vida és quan se segrega l'hormona del creixement que permet la restauració en l'àmbit físic i la consolidació de la memòria (assimilen i organitzen allò que han vist i après).

Cal, doncs, adquirir des de ben petits un bon hàbit de son. Els principals obstacles amb els quals ens trobem els pares són les pors dels nostres fills a la foscor, al silenci, a estar sols i, moltes vegades, la dificultat dels nens de relaxar-se.

 

Per tal de salvar aquests obstacles, cal establir una adequada rutina d'anar a dormir; en aquest sentit, els experts coincideixen en les següents estratègies:

• Establir un horari de dormir cada dia

• Tenir rituals que siguin indicadors que l'hora s'apropa, com el bany calent, el sopar, el raspallar-se les dents, el pijama.

• Crear un ambient adequat per a un bon descans: temperatura de l'habitació agradable i que la roba sigui còmoda.

• Si el nen ho demana, permetre que s'emporti una joguina, un ninot o una manta al llit, o bé acompanyar-lo amb llums, musica suau o sons relaxants.

• Una activitat tranquil·la abans del petó de bona nit (i senyal indiscutible de la separació), com escoltar música suau, llegir un conte o cantar alguna cançó.

• Una actitud de decisió, d'amor i de bon humor dels pares

Els pares ens preguntem molt sovint quantes hores necessiten dormir els nostres fills. Aquí els pediatres i experts recomanen el següent: un nounat de 16 a 20 hores; als 3 mesos, de 14-15 hores; 6-12 mesos, 14 hores repartides entre nit i migdiada; als 2 anys, 12-13 hores; als 3 anys, de 10-12 hores; 4-5 anys, de 9-10 hores, i als 6-7 anys, 8-9 hores.

Cada nadó mereix el millor son per un desenvolupament sa i segur.

Programa Solidari Essential Minds i Planeta Imaginari. 

Mira la resta d'articles de Piu-Piu

Font d'informació: Revista Piu-Piu núm.5