Reportatge Piu-Piu

Ui quina por!
Ui quina por!

Nens passen por a una atracció

Mitjana (0 Vots)

La por de la foscor i de la solitud que implica la nit és pròpia d’una etapa que passen molts infants i té també una presència important en la literatura escrita per a ells. La lectura d’històries d’aquest tipus pot contribuir a naturalitzar el fet de tenir por. L’infant podrà veure representat en els personatges allò que li passa i comprendre que la por no és un problema que tingui ell en exclusiva.

Anar al llit seguint un petit ritual sense imprevistos, com ara compartir una lectura, pot ajudar a allunyar les pors. Entrar dins d’una aventura o gaudir d’un poema o d’una cançó ajudarà els infants a desconnectar d’allò que els amoïna i a portar els pensaments lluny de les pors. La seguretat i la tranquil·litat que suposa tenir-vos al costat poden arribar a ser més grans quan som capaços de regalar-los una història inventada: «Qui hi ha millor que el papa o la mama per a protegir-me, sabent com sap vèncer els dolents de totes les històries que m’explica?»

Hi ha tipus de pors per als quals la lectura pot esdevenir un bon recurs, com la por d’allò desconegut que apareix de sobte a la vida dels infants, plena de situacions noves. L’arribada d’un germà o el primer dia d’escola poden despertar dubtes i neguits. Alguns nens i nenes projecten com serà aquest esdeveniment.

Preparar aquestes situacions per mitjà de lectures que els facilitin comprendre què passarà realment és una possibilitat d’esvair fantasmes.

Autor: Marta Roig, membre de l'equip Nascuts per llegir

Mira la resta de reportatges de Piu-Piu

Font d'informació: Revista Piu - piu