Activitats Activitats

Xerrada divulgativa de la Marató de TV3

Malalties minoritàries, minories que fan una majoria.

La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva.

L’edició del 2019 estarà centrada amb les malalties minoritàries. 

Les malalties minoritàries són un grup molt ampli i divers de patologies (entre 6.000 i 8.000, majoritàriament genètiques) que tenen com a denominador comú la baixa incidència: cadascuna afecta, com a màxim, 5 de cada 10.000 persones. Entre un 6% i un 8% de la població té una malaltia minoritària: a Europa hi ha 30 milions de persones afectades, 3 milions a Espanya i prop de mig milió a Catalunya. Si bé el nombre de pacients de cada malaltia és baix, en conjunt suposen un grup molt nombrós. Són, per tant, una gran minoria.

Moltes d'aquestes malalties són patologies greus, cròniques i discapacitants que molt sovint no estan diagnosticades per la complexitat i el desconeixement de la seva existència.

Vine a la conferència divulgativa per saber-ne i conèixer  la realitat mèdica i humana de les malalties minoritàries. Estarà realitzada per un professional de la salut.

Organitza: Televisió de Catalunya i la Fundació de la Marató de TV3

Col·labora: Biblioteca de Caldes de Montbui.

Dijous, 17 d’octubre a les 19.00h.

Data
17/10/2019
Hora
19.00h
Duració
60m
Tipus de públic
Adults
Lloc
Caldes de Montbui. Biblioteca
Com arribar

Carrer Santa Teresa, 3-5

08140 Caldes de Montbui

Tel: 938 626 756
b.caldesm@diba.cat
Tipus d'activitat
Conferència | Xerrada
Mitjana (0 Vots)