Dret a la pau

 

 

A viure en pau, a estar protegit de les guerres i a no ser reclutat com a soldat ni participar en els conflictes armats.

Dret a la pau : bibliografia

 
““

Les botes del general / Elisa Ramón

Sabadell : Edicions del Pirata, 2021

Veure disponibilitat a l'Aladí

Als soldats i a les botes del general, la guerra no els agrada gens; de fet, el general no els agrada gens, ni l'olor de pólvora, ni els xiulets de les bales, ni... Llavors, què hi fan allà?

A partir de 6 anys.

 

 

““

Los distintos / Mónica Montañes 

Barcelona : Ekaré, cop. 2020

Veure disponibilitat a l'Aladí

Dos nens que viuen mentre es desenvolupa la Guerra Civil a Espanya. Són diferents entre ells peró sobretot tots dos són diferents a la resta.

A partir de 9 anys.

 

 

““

Hay sitio para todos / Anahita Teymorian

[Madrid] : Lata de Sal, 2019

Veure disponibilitat a l'Aladí

Un nen no enten el motiu de que existeixin guerres per lluitar pels territoris. Les persones lluiten per espais petits o grans mentre al cel hi ha lloc per tots els ocells i al mar fins i tot convieun les balenes amb la resta de peixos.

Primers lectors

 

 
 
““

Amina  / Marta Lucena

Barcelona : Descontrol, 2017

Veure disponibilitat a l'Aladí

Amina, amb la tendresa d’un infant i la duresa d’un adult, ens transporta a la crua realitat de milers de persones que cada dia es veuen obligades a marxar de casa seva fruit de situacions injustes i diverses.

A partir de 6 anys.

 

 

““

Espurna blanca / Enric Larreula

Barcelona : Baula, 2016

Veure disponibilitat a l'Aladí

Espurna Blanca vol ser més que un conte. En realitat és un simbol, és un desig, és un anhel.... També és la por contra l'imcomprensible, el desconcert contra l'abús de poder. Però de ben segur que també és una esperança, i és una voluntad de justícia, i és la fraternitat entre els humans, i també entre els humans i les bèsties... és un cant a la PAU.

A partir de 9 anys.

 

““

Començar / Paula Carballeira

Barcelona : Hipótesi, 2012

Veure disponibilitat a l'Aladí

Una petita història per explicar una gran lluita. La lluita que nens i nenes de tot el món que han patit una guerra, comencen un dia per tornar a començar. Tot pot començar amb un petit somriure, un simple joc però un cop ha començat, ja no hi ha qui la pari. Lluitar per tornar a començar.

A partir de 6 anys.