Dia Mundial de la poesia

Com cada 21 de març, les biblioteques s'omplen de versos i poemes per festejar el Dia de la Poesia.

Per celebrar-ho et proposem aquesta plana web plena de llibres de poesia, contes rimats, refranys, cançons, rodolins i embarbussaments.

Anima't a escriure uns versos sobre el tema que més t'agradi, aquí et proposem alguns com la primavera, la natura, els animals o perquè no, fer un poema sobre la biblioteca.

Si no estàs molt inspirat, regala als teus amics i familiars aquesta poesia recitada amb un dels poemes de la Joana Raspall, "Xim-xim"! 

T'oferim un munt de recursos que t'ajudaran a aprofundir en l'apasionant món de la poesia. I no deixis de visitar les biblioteques, trobaràs moltes activitats per viure la poesia!

Et recomanem: Quatre llibres de poemes i dos de contes rimats. 

Al corro de las palabras

Bon dia poesia

El domador de paraules

Ovejita dame lana

La rateta i el gat burleta

El zoo d'un poeta

A les biblioteques també trobaràs:

Embarbussaments:

Contes rimats:

¡Cómo como!

El gos poeta

El nuvol enamorat ...

Un poema para curar a los peces

Tict tac: les hores... 

La vaca sàbia i altres contes

Rodolins:

Cançons:

Cançons i rimetes

Bestiari poètic

A la primavera

Cançons del mar

Plou i fa sol

Sopa de pedres 

Altres recursos que trobaràs al Gènius

En aquest espai recordarem l'homenatge que va rebre la poetessa  Joana Raspall quan va fer 100 anys. En aquell moment varem presentar un complet especial sobre ella i els poetes catalans que fan poesia per a nens.  

En aquesta ocasió a més presentem un sabies que... molt poètic ja que a banda del personatge (Joan Salvat-Papasseit) l'article de la quinzena i la imatge s'han dedicat a uns poemes molt especials: els cal·ligrames: escrits amb formes que representen dibuixos, relacionats amb el contingut dels versos.

També t'indiquem una sèrie de recursos web que treballen la poesia i destaquem alguns grans poetes catalans que han anat apareixent al Sabies que...? . Molts d'ells han fet poemes per nens. 

Selecció de webs:

Poetes destacats:

 

Trobaràs molts llibres amb poemes a la teva biblioteca on se celebraran algunes activitats al voltant dels poemes. Destaquem també,  un fons especial i algunes guies de lectura .

Fons especial de Poesia Infantil de la Biblioteca Marian Colomé de Gavà

Guies de lectura