jocs boicot

Aquesta és una instantànea de Los Angeles 1984, va ser la última edició dels Jocs Olímpics que va patir un boicot, en aquest cas de tot el bloc de països comunistes.

 

Els boicots més coneguts i importants en número de països implicats van ser els de 1980 a Moscú i el de Los angeles 1984, sempre per qüestions polítiques. Una certa barreja entre política i esport es trobava present a totes les edicions dels Jocs però va ser a Montreal 1976 quan els països africans van organitzar el primer gran boicot, menys conegut que els altres dos.

A Moscú 1980 promou el boicot els Estats Units per la invasió rusa d'Afganistan, molts països aliats es van sumar al boicot, baixant molt la participació i falseant-se els resultats, en moltes proves era molt més fàcil obtenir un bon resultat.

Los Angeles 84 van ser la resposta de URSS i els seus aliats al que havia succeit quatre anys abans, torna a tenir les mateixes conseqüències i no va ser fins Seul 1988, quan ja no hi ha pràcticament absències per motius polítics.

Les olimpiades de 1992 i 1996 signifiquen records de participants totals i de delegacions que a més augmenten en número per la independència de molts països. 

 

Torna a la pàgina d'esportistes