jocs vila olimpica

A la foto inferior es veu la Vila Olímpica dels Jocs d'Hivern de Vancouver 2010, que es caracteritza pel seu caràcter ecològic.

 

 

Són instal·lacions creades per donar allotjament als atletes que participaran als Jocs. En la pràctica s'allotjen també els entrenadors d'aquests atletes, cosa que fa que el número de residents superi ampliament els 10 000. A les últimes edicions dels Jocs Olímpics es vigila molt el número de participants, això fa molt difícil l'ampliació del programa olímpic.

Fins a l'any 1924 els comités dels països participants llogaven habitacions properes a les instalacions. Va ser a Berlin 1936 quan va apareixer la fórmula de la Vila Olímpica.

La vila es composa d'un grup d'edificis amb habitacions pels atletes, encara que es donen altres comoditats que ajuden als esportites a entretenir-se quan no competeixen o entrenen. Actualment els atletes poden triar entre allotjar-se a la Vila Olímpica o buscar allotjament fora d'ella.

Un dels elements més valorats per un atleta a l'hora de participar a uns jocs és justament la possibilitat de conviure amb la resta d'atletes en aquestes residències, consideren enriquidor conéixer a altres esportistes de països i proves molt diferents a ells.

 

Torna a la pàgina d'esportistes