Dolços de Sant Jordi

Pastís de Sant Jordi

Ets dels que devores els llibres?

Doncs amb aquesta recepta del pastís de Sant Jordi, ben segur que el voldràs devorar, perquè estàs a punt per cuinar un llibre ben dolç!

 

Ingredients:

  • 3 planxes de pa de pessic
  • Crema pastissera
  • Almívar
  • Trufa cuita

 

Passos:

1. Talla dues de les planxes per la meitat.

2. Pinta la meitat de la tercera planxa amb l'almívar.

3. Escampa la trufa a sobre de l'almívar

4. Posa la segona capa de pa de pessic

5. Afegeix trufa a sobre

6. Repeteix l'operació tants cops com vulguis. Es recomana posar 4 o 5 capes!

7. Tanca el llibre amb la meitat de la primera planxa.

8. Pinta la coberta del llibre amb l'almívar

9. Escampa la crema pastissera

10. Cremem la crema. (ull! demana ajut a un adult per fer aquest pas)

11. Afegeix una rosa de caramel

12. Escriu Sant Jordi amb cobertura de xocolata!

 

 

Descarrega't aquí la imatge de la recepta sencera

Ves a l'especial de Sant Jordi

Ves a Gènius

Pa de Sant Jordi

Sabies que el pa de Sant Jordi el va crear el forner barceloní Eduard Crespo l'any 1980? T'atreveixes a cuinar-ne un? És molt fàcil! Només cal que segueixis la recepta d'en Jean-Pierre Pi Ferrer!

Per Sant Jordi, no t'oblidis de la rosa, el llibre i els dolços!

 

Ingredients:

400 grams de farina de força (farina de pa)

200 mil·lilitres d'aigua

15 grams de llevat

5 grams de sal

40 grams de nous

120 grams de sobrassada de Mallorca

80 grams de formatge

 

 

Passos:

1. Fes un volcà amb la farina

2. Afegeix el llevat diluït amb l'aigua tèbia i la sal.

3. Amassa-ho fins a obtenir una bola.

4. Divideix la massa en tres parts.

5. Barreja cadascuna amb un dels ingredients (una amb formatge, una amb nous i l'última amb sobrassada.

6. Estira cada massa amb un corró de cuina.

7. Talla amb un ganivet la massa de la sobrassada en 4 parts iguals i la del formatge en 5 parts iguals.

8. Posa una massa al costat de l'altra creant capes. Primer una de formatge i després la de sobrassada fins a formar les quatre barres de la senyera.

9. Amb la capa de nous embolica i rodeja les altres capes.

10. Deixa que reposi la massa fins que el seu volum sigui el doble.

11. Posa la massa al forn a 180 graus durant 30 minuts.

 

 

 

Descarrega't aquí la imatge de la recepta sencera

Ves a l'especial de Sant Jordi

Ves a Gènius