Fica't a la cuina amb el carbassó

Com te’ls pots menjar? Es poden cuinar de diferents maneres, al vapor, al forn, saltats, remenats amb ou, per fer cremes, guisats amb carn o peix

Chips de carbassó amb salsa de iogurt

Quins Ingredients necessites?

  • Pels chips: 2 carbassons, 2 ous ecològics, 1 bol amb pa ratllat, farina, julivert, pebre i oli d'oliva
  • Per la salsa: 1 cogombre, 2 iogurts naturals, unes fulles de menta picada, sal i pebre

Quins estris?  una paella, un bol, un ratllador, un colador, una cullera, un ganivet i un plat

Necessitaràs ajuda? Sí, sempre va bé quan utilitzes foc.

Comencem?

Per fer els chips:

1. Rentem els carbassons. 
2. Tallem els carbassons en forma de chip.
3.Condimentem amb sal i pebre.
4. Batem lleugerament els ous en un bol.
5. Passem els carbassons per la farina i després pels ous batuts. 
6. Els arrebossem en el pa ratllat barrejat amb el julivert.
7. Els portem a refredar a la nevera durant mitja hora.
8. Els fregim en una paella amb oli d'oliva 
9. Els trèiem de la paella i els escorrim amb paper 

Per fer la salsa:

1. Ratllem els cogombres.
2. Deixem escórrer els cogombres en un colador perquè deixin anar el líquid.
3.Barregem amb el iogurt i la menta.
4. Condimentem amb sal i pebre.

Bon profit!

Consells:

A l'hora de comprar carbassons val la pena comprar-los de cultiu ecològics ja que a la pell és on trobem la majoria de vitamines i així les aprofitarem millor.